Organizațiile non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională sau intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice pot să se înscrie în Programul Mol pentru sănătatea copiilor. La ediția din acest an sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Suma maximă care poate fi accesată pentru finanțarea unui proiect este de 25.000 de lei.
Programul este derulat anual, de MOL România și Fundația Pentru Comunitate și a ajuns la a 12-a ediție, fiind destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională sau intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice.
Printre proiectele eligibile se numără cele de terapie emoţională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experienţe şi acumulări personale, dar și proiecte de terapie prin artă și de expresivitate artistică: instrumente vizuale, muzică, activităţi de autoexprimare creativă, individuale şi de grup.
Proiectele trebuie să aibă ca grup țintă copii cu dizabilități sau cu afecţiuni cronice, copii în curs de recuperare după afecţiuni grave sau cu afecţiuni grave permanentizate (de ex. tumori, afecţiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor şi altele).
Pot depune cereri de finanțare: organizaţii non-profit care desfăşoară, conform actului constitutiv și statutului, activităţi legate de scopul programului; organizații nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii); organizații religioase
În cazul unor spitale sau instituții publice solicitantul nu trebuie să fie instituția în sine, ci o fundaţie sau o altă organizație de pe lângă aceasta.
La ediția din acest an a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei.
Suma maximă care poate fi accesată pentru finanțarea unui proiect este de 25.000 de lei. ONG-urile interesate pot formula online o solicitare de finanțare până la data de 2 decembrie. Înscrierea se face online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate www.pentrucomunitate.ro, prin crearea unui cont personal, au informat organizatorii.
„Asigurăm o informare permanentă pe toată perioada de înscriere a proiectelor și recomandăm celor interesați să ne contacteze cu încredere. Informațiile despre proiectele implementate cu succes, despre soluțiile noi găsite de beneficiarii anteriori, precum și răspunsurile date de ei la provocările recente pot fi de folos atât în procesul întocmirii unui proiect, cât și în derularea proiectului.”- au mai transmis organizatorii.
Printre câștigătorii ediției anterioare s-au numărat Asociația Centrul de Cercetări Subacvatice (Centrul de Cercetări Subacvatice al județului Covasna), cu proiectul „Triunghiul succesului: copii, părinți și terapeuți împreună”, dar și Fundația „Kida”, din Ilieni, cu proiectul „Povestea naturii”.
Ana Ciorici COSTACHE
Sursa foto: www.pentrucomunitate.ro