În cadrul unui proiect implementat de Asociația „Caritas Alba Iulia” – Asistență Medicală și Socială, în parteneriat cu Asociația ”Four Change” și Centrul  „Diecezan Caritas Iași”, a fost înființată, recent,  Asociația Națională a Infirmierelor. Persoanele din județ se pot înscrie.

Proiectul, intitulat ,,Calificarea Femeilor în meseria de infirmier. O șansă pentru servicii medicale si sociale de calitate”, a demarat la data de 1 mai 2014, fiind implementat de Asociația „Caritas Alba Iulia”, în parteneriat cu Asociația „Four Change” și Centrul „Diecezan Caritas Iași”, în cadrul Fondului Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — Investește în oameni!. Potrivit informațiilor postate pe site-ul Asociației „Caritas- Alba Iulia”, www.caritas-ab.ro, obiectivul general a vizat consolidarea principiului accesului egal pentru toți pe piața muncii și asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest și Nord-Est în vederea creșterii oportunităților de angajare ale femeilor în domeniul sănătății și social.

Astfel, în cadrul proiectului, s-au derulat mai multe activități. Una dintre acestea a constat în dezvoltarea primei asociații profesionale pentru infirmiere – Asociația Națională a Infirmierelor (ce va avea rolul de a promova drepturile femeilor calificate ca infirmiere și de a participa la dezbateri publice ce vizează legislația cu impact direct asupra drepturilor femeilor angajate ca infimiere).

Infirmierele din județ, sau persoanele care au terminat cursul de infirmier organizat în cadrul proiectului sau care iau parte la un curs în desfășurare, se pot înscrie în Asociație, prin completarea unui formular însoțit de o copie după cartea de identitate, ne-a spus reprezentanta ”Caritas Alba Iulia”, doamna Hubbes Kinga, manager zonă județul Covasna. Cererile de aderare pot fi solicitate și trimise la adresa de email [email protected].

 „Crearea primei organizații profesionale a infirmierilor din România conduce la conștientizarea asupra principiului egalității de șanse și a drepturilor femeilor angajate ca infirmiere în rândul angajatorilor în vederea consolidării accesului egal la piața muncii. Infirmierii, la nivel național, vor avea un for reprezentativ care se va asigura că drepturile acestora sunt respectate, inclusiv pe piața forței de muncă din domeniul sănătății și din domeniul social”, se arată pe site-ul Asociației, http://www.infirmiera.ro/ .

Zeci de persoane din județ, la cursuri de calificare în meseria de infirmier

. .

În cadrul acestui proiect, sute de persoane din mai multe județe, printre care și Covasna, au participat la cursuri gratuite ce vor urma standardele ocupaționale pentru meseria de infimier, nivel 2 de calificare, finalizate cu examen de absolvire. Reprezentanta „Caritas Alba Iulia”, doamna Hubbes Kinga, manager zonă județul Covasna, ne-a spus, ieri, că în cadrul acestui proiect, la nivelul județului nostru participă la acest curs de calificare aproximativ 80 de persoane: ”Mai sunt trei cursuri în derulare, în Sfântu, Covasna și Târgu Secuiesc. Două grupe au terminat deja. În total s-au înscris 80 de persoane, din care au dat examen 30,” ne-a spus Hubbes Kinga.

Informații suplimentare despre Asociație și despre proiect, pot fi obținute accesând site-ul http://www.infirmiera.ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail