La jumătatea săptămânii trecute, joi, pe DN 11 în afara localităţii Tg. Secuiesc, s-a produs un accident de rutier cu victimă.
În urma primelor cercetări efectuate de poliţişti, la faţa locului, aceştia au stabilit că L. Tihamer, de 38 ani, cu domiciliul în municipiul Tg. Secuiesc, în timp ce conducea un autoturism din direcţia sat Lunga către Tg. Secuiesc, într-o curbă la stânga a pătruns pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu o autoutilitară condusă regulamentar, din sens opus, de L. Ferenc, de 47 ani, din comuna Sânzieni, jud. Covasna.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 64 de ani, pasageră pe locul dreapta spate în autoturism, precum şi avarierea celor două autovehicule.
Neatenţia, bat-o vina!
În după-amiaza aceleiaşi, şi pe DN 13E, s-a produs un accident rutier cu victimă.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului rezultă că V. Alexandru, de 65 ani, domiciliat în municipiul Sf. Gheorghe, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcţia Vâlcele – Sf. Gheorghe, se pare că a avut alte preocupări în timpul mersului, care i-au distras atenţia, motiv pentru care a pierdut controlul autovehiculului, a tamponat parapetul metalic de pe partea stângă a sensului de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Din eveniment a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Judeţean din Sf. Gheorghe.
În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs evenimentele.
Sfaturi pentru şoferi pe timp de caniculă
În contextul prognozei meteorologice din această perioadă, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit căreia vremea va fi călduroasă în toată ţara, iar în cursul după-amiezelor va fi caniculă, recomandăm şoferilor să planifice, pe cât posibil, deplasările în afara intervalului orar 10,00 – 18,00.
Şoferii cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice, în intervalul orar menţionat.
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul sunt copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de soare. Copiii nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.
În cazul în care maşina a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum trebuie pornită instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă.
Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
Poliţiştii rutieri mai atenţionează şoferii să nu conducă obosiţi ori sub influenţa alcoolului, acestea reprezentând factori de conturbare a capacităţii de conducere.
Viteza trebuie adaaptată la condiţiile meteo-rutiere, cu păstrarea unei distanţe suficiente între autovehiculele aflate în mişcare.
(IPJ Covasna)