29 de echipaje din România, Bulgaria și Ungaria vor lua startul celei de-a XI-a ediții a raliului „Winter Rally Covasna”. Evenimentul începe astăzi și se va desfășura până în 21 ianuarie (a.c.), fiind organizat de Clubul „Auto Crono”, cu sprijinul DRE Racing Team Covasna și sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Raliul  va avea cuprinde 140 de kilometri de probe speciale pe zăpadă și gheață.

„Traseul va avea un total de 140 de kilometri de probe speciale, una dintre ele, cea de-a șasea, de la Pârâul Halom, fiind programată noaptea, iar drumul concurenților va fi deschis de campionul național la raliuri din 2011 și campion en-titre a Winter Rally, Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo, Gabi Lazăr – copilot), și de campionul de la Rally 2, Cosmin Săliștean (Renault Megane, Octavian Jiga – copilot).”- se arată pe site-ul FRAS, www.fras.ro.

Reprezentanții „Auto Crono” au transmis că „din rândul concurenților nu lipsesc Gergely Szabo, dublu campion dublu național în 2009 și 2010, câștigator al <<Winter Rally Covasna>>, în anii 2012 și 2013, dar și pilotul de drift Ramona Rusu, la a treia participare. Surpriza competiției o reprezintă tandemul Norbert Maior – Francesca Maior/ Dacia Logan.

Potrivit acestora, startul festiv va avea loc astăzi, de la orele 19.00, din centrul localității Covasna.

„Evenimentul se va desfășura sub directa supraveghere a Poliției Comandău, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Covasna, Serviciul de Ambulanță Covasna, Jandarmeria Covasna. Concursul are loc pe traseul pus la dispoziție de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Direcția Silvică Sfântu Gheorghe și Ocolul Silvic Comandău.”- au transmis reprezentanții „Auto Crono”, care au transmis concurenților că pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță este esențial să aibă mașina pregătită din toate punctele de vedere, să fie îmbrăcați cât mai bine, să aibă echipament de protecție adecvat iernii, alimente suficiente și apă.

Mașina oficială a raliului este ŠKODA Karoq, asigurată de DELCAR – dealer autorizat Skoda.

Programul complet și traseul pot fi găsite accesând site-ul http://www.autocrono.ro/competitie_212__11-winter-rally-covasna-covasna.html

Oana –Mihaela Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail