Începând de astăzi, 4 martie 2024, peste 1300 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a, din județ, vor susține simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Conform calendarului, luni 4 martie 2024, are loc simularea probei E) a) – probă scrisă, la  Limba şi literatura română.

Marți,  5 martie 2024, are loc simularea probei E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului, miercuri,   6 martie 2024, cea a probei E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi,  7 martie 2024, simularea probei E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă.

În 15 martie 2024 este programată comunicarea rezultatelor.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, probele scrise încep la ora 9:00. Accesul elevilor în sala de clasă este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele, din momentul în care acestea au fost distribuite candidaților.  Probele vor fi susținute de peste 1300 de elevi din județ.

„În județul Covasna sunt înscriși în acest an școlar 1306 elevi în clasa a XII-a și a XIII-a zi, seral, din care 1213  elevi la învățământ de zi, 93 elevi la învățământ seral. Pe secții de predare, sunt înscriși  458 de elevi la secție română, respectiv 848 de elevi la secție maghiară.

Elevii care participă la simulare vor susține probele scrise în școala din care fac parte.

În județul Covasna, simularea examenului de Bacalaureat se va desfășura în cele 17 licee din județ”. – a transmis ISJ Covasna.

În acest an școlar, evaluarea lucrărilor de la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat se va realiza pe platforma digitalizată dedicată, a precizat sursa citată.

Rezultatele elevilor nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea vor fi  comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog.

La începutul lunii februarie, a avut loc simularea probelor de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a, organizată la nivel național. La aceasta, 55,52%  din totalul elevilor participanți din județ au obținut note peste 5, rezultatele fiind în ușoară scădere față de cele înregistrate la simularea națională de anul trecut. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la matematică, unde la simularea din acest an școlar, 35, 18% din totalul elevilor participanți au obținut note peste 5.

La simularea pentru elevii de clasa a VIII-a s-a înregistrat o singură notă de 10, la limba și literatura maternă.

Conform ISJ Covasna, și la simularea Evaluării Naționale din acest an școlar, evaluarea lucrărilor s-a realizat digital pe platforma dedicată.

„La nivelul județului Covasna au fost implicați 89 de evaluatori la proba de limba și literatura română, 82 la matematică, respectiv 66 la proba de limba maghiară maternă. Profesorii evaluatori la disciplina limba și literatura română au realizat 7101 evaluări, cei de la matematică 4956 de evaluări, iar cei de la limba și literatura maghiară au realizat 3418 evaluări.

Județul Covasna a înregistrat, astfel, la cele trei discipline, un total de 15475 de evaluări. Fiecare evaluator al probei scrise la limba și literatura română a avut, în medie, un număr de 79,79 evaluări, la matematică 60,44 de evaluări, iar la limba și literatura maghiară 51,79 de evaluări.” -a comunicat ISJ Covasna.

A.C.

Foto: © Noipornpan | Dreamstime.com

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail