Lucrările de consolidare a rețelei de apă din municipiul Târgu Secuiesc avansează, iar operatorul regional Gospodărie Comunală SA își dorește accelerarea ritmului în care acestea se derulează.
Extrem de important în acest proces, însă, rămâne și sprijinul autorităților locale.
„Mai avem de asfaltat porțiunile unde am făcut săpături, după care putem spune că am finalizat înlocuirea conductelor pe străzile Tudor Vladimirescu și Bethlen Gábor. Materialele necesare lucrării au fost achiziționate cu sprijin din partea Primăriei Municipiului Târgu Secuiesc, iar lucrările au fost executate de o echipă de la Gospodărie Comunală SA. Așa cum am precizat în primăvară, cam acesta este ritmul pe care îl putem atinge singuri, aceasta este capacitatea pe care o avem. Este important să colaborăm cu autoritățile locale pentru a putea înlocui conductele în zonele unde se produc frecvent defecțiuni: experiența ne arată că în aceste zone problemele au fost rezolvate. Procesul de consolidare a rețelei avansează, ceea ce este cu siguranță un lucru pozitiv. Dorim să accelerăm ritmul, dar este și o chestiune de bani, iar continuarea cooperării cu Consiliul Local este esențială”, a spus Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.
Pap Lajos, coordonatorul centrului regional Târgu Secuiesc, a explicat că lucrările au presupus înlocuirea a 300 de metri de conducte principale, iar 20 de case particulare și un imobil au primit branșamente noi.
Acesta a mai subliniat că odată cu înlocuirea acestor conducte s-a urmărit și evitarea situației în care o mare parte a orașului ar rămâne fără apă în cazul unei defecțiuni majore, aceasta fiind una dintre problemele majore înainte de înlocuirea rețelei vechi. Noile investiții permit o alimentare intermitentă, ceea ce înseamnă că nu mai sunt necesare întreruperile de apă pe suprafețe mari.
Importanța acestor investiții poate fi cel mai bine observată comparând defecțiunile raportate în primele 9 luni ale anului trecut, cu perioada similară a acestui an. Dacă în 2019 au fost 81 de conducte sparte, în 2020, 122, în aceeași perioadă a acestui an numărul lor a scăzut la 55.
„Acest 55 este un număr mare încă, dar avem cu 67 de probleme mai puțin decât anul trecut, deci există o îmbunătățire notabilă. Acest lucru arată că banii pe care Primăria îi investește pentru înlocuirea conductelor se duc unde trebuie. Sperăm ca până la sfârșitul anului cifrele să nu se schimbe considerabil, dar mai ales, sperăm să existe încă bani pentru a reabilita zonele cu probleme. Vedem că administrația locală înțelege importanța acestor lucrări și că putem continua să conlucrăm pentru a elimina problemele”, a rezumat Kozsokár Attila.
Biroul de presă al Gospodărie Comunală SA