În organizarea SC Bio Fuel Energy Zimnicea şi Acserv Business Sfântu Gheorghe, distribuitor autorizat, la Hanul „Nufărul” de  la Reci  a fost organizat, vineri, simpozionul „DDGS- Furajul viitorului”,  la care au fost prezenţi cca 60 de reprezenţanţi ai unor firme ce se ocupă cu creşterea animalelor sau producerea de furaje din  judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Iaşi, Mureş, Dâmboviţa, Covasna şi din Bucureşti, precum şi specialişti în nutriţia animalelor de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Pentru Biologie şi Nutritie Animală Baloteşti. Cei prezenţi au avut posibilitatea să stea de vorbă  cu specialiştii companiei Bio Fuel Energy  cu care au analizat posibilitatea introducerii în fermele pe care le deţin a produsului DDGS (Dried Distillers Grains with Solubles).

Ovidiu Chira, directorul de vânzări  a Acserv Business Sfântu Gheorghe, distribuitor al DDGS,  a declarat că SC Bio Fuel Energy Zimnicea, ce face parte din Grupul Inter Agro, este  cel mai  mare producător de bioetanol din zona de sud-est a Europei, produsul prezentat în cadrul simpozionului- DDGS- fiind un produs secundar folosit în furajarea animalelor. „Prin sprijinul Bio Fuel şi a Grupului Inter Agro,  furajul DDGS  a ajuns şi în zonele  centrale ale  ţării şi sperăm ca în perioada următoare raţiile furajere să fie mult mai economice, în folosul fermierilor” a spus Ovidiu Chira, în deschiderea simpozinului de vineri.

Valentina Pileanu, reprezentanta  departamentului de desfacere a SC Bio Fuel Energy SRL, le-a adresat  mulţumiri  colegilor de la Acserv Business Sfântu Gheorghe prin  intermediul cărora  se urmăreşte   promovarea şi distribuirea  produselor firmei din Zimnicea, „pentru a intra şi pe piaţa  de la jumătatea hărţii în sus”. Cu o producţie de 60.000 to/an de DDGS, Bio Fuel Zimnicea are  la dispoziţie calea navală, rutieră şi ferată, astfel că are posibilitatea, potrivit Valentinei  Pileanu, să facă  livrarea produselor firmei  pe orice rută posibilă. Aceasta a precizat că DDGS este folosit cu succes în hrana animalelor, iar studiile realizate până în prezent în ţări din Europa de Vest, America şi Asia au demonstrat atât o creştere a producţiei de carne şi lapte cât şi o eficientizare a costurilor de producţie. Astfel, datorită continuţului de proteine care este triplu faţă de cel al porumbului, DDGS-ul produs în România este foarte solicitat pe pieţele externe, 85% din producţie fiind exportată în tari precum Turcia, Spania, Anglia şi Italia.

Despre DDGS

 Reprezenţanţii firme ce se ocupă cu creşterea animalelor sau de producerea de furaje care au dat curs invitaţiei de a participa la simpozionul de vineri, de la Reci,  au aflat informaţii despre „DDGS- Furajul viitorului” de la Kinda Zalan, specialist în nutriţia animală, consultant tehnic al Acserv Business Sfântu Gheorghe, dar şi de la reprezentantul  Institutului  Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti.

Materia primă pentru obţinerea DDGS-ului este porumbul, triticalele şi grâul cu secară. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar şi a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce înseamnă ca această valoare este mai mare decât la porumb. În general, 10% DDGS poate înlocui aproximativ 4,25% făină de soia şi 5,70% porumb dacă se include în dietă 0,10% lizină cristalină. De asemenea, DDGS-ul poate fi inclus în dietele pentru tineretul porcin, porci la creştere-îngrasare şi scroafe, în procent de 20%, dar şi în dietele pentru scroafe gestante, în procent de 40%. Specialiştii în nutriţia porcilor de la Universitatea Minnesota afirmă că includerea DDGS-ului în reţetele de nutriţie poate determina reducerea drastică a preţului general al furajelor. Prin comparatie, porumbul are circa 10% proteină în timp ce DDGS-ul are în medie circa 30,7% proteină, ceea ce înseamnă că în dietele animalelor nu poate fi utilizat DDGS-ul în acelaşi procent ca porumbul, datorită conţinutului ridicat în proteină.

Totodată, DDGS-ul poate fi folosit şi în furajarea taurinelor, oilor, păsărilor, peştilor şi a vânatului.

La finalul întâlnirii, Ovidiu Chira a declarat: „Considerăm că au dat curs invitaţiei noastre suficient de mulţi participanţi dar şi reprezentanţi din partea de  specialitate a producţiei, şi sperăm  ca rezultatele să se vadă în viitorul apropiat”.

Despre distribuitorul în Covasna a DDGS-ului

 

S.C. ACSERV BUSINESS SRL este distribuitor autorizat al SC Bio Fuel Energy SRL, membru Interagro Grup. Societatea este specializată în distribuţia de produse pentru furajare, în special DDGS. Societatea vine în întâmpinarea fermierilor pentru a integra produse furajere de o calitate superioară în raţiile animalelor, şi a reduce costurile furajării, pentru creşterea eficienţei şi rentabilităţii. Firma distribuitoare asigură şi consultanţă de specialitate cu titlu gratuit,  pentru partenerii săi, atât în construirea raţiilor furajere, cât şi pentru realizarea de ferme noi, prin personal de specialitate.

 

“Firma SC ACSERV BUSINESS SRL Sfântu Gheorghe  comercializează furaje animale şi produse furajere. Aşteptam cererea fermierilor interesaţi de: furaje animale, produse furajere, furaje bovine, furaje ovine, furaje galinacee, furaje cabaline, ulei de porumb, ulei de fuzel, furaje păsări, furaje găini, furaje curcani” a conschis Chira Ovidiu, directorul de vânzări  a  Acserv Business Sfântu Gheorghe.

 

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail