Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a organizat, în perioada 10-17 iunie 2015, o serie de întâlniri cu elevi din ciclul primar, atât din oraşul Sf. Gheorghe, dar şi din localităţile Sita Buzăului şi Ciumernic.

În cadrul proiectului „Împreună sărbătorim Ultimul Clopoţel” s-au organizat o serie de ateliere creative şi prezentări, printre care ateliere de scriere cu pana şi atelier de scriere pe tăbliţe.

Activităţile programate s-au derulat pe parcursul mai multor zile.

Astfel în ziua de 12.06. 2015 ne-am deplasat în localitatea Sita Buzăului la Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu”, unde muzeograful Florin Herţeg a organizat mai multe ateliere de scriere pe tăbliţe.

La aceste ateliere au participat elevii clasei a II-a conduşi de doamna învăţătoare Stroie Gilia Iuliana, clasa a III- a învăţătoare Apafi Iuliana Maria, şi clasa a-IV-a învăţătoare Bularca Mariş și  Petruţa Ancuţa.

Atelierele s-au desfăşurat pe durata a 50 de minute. La începutul fiecărui atelier am avut o scurtă prezentare despre învăţământul confesional din judeţul Covasna, urmată de un scurt film despre începuturile învăţământului confesional din judeţul Covasna. La cele trei ateliere au participat în total 29 de elevii.

În data de 15.06. 2015 proiectul s-a derulat în comuna Sita Buzăului, sat Ciumernic, unde am organizat proiectul cultural Ultimul Clopoţel, la Şcoala Gimnazială Ciumernic.

La atelierele de scriere pe tăbliţe din cadrul proiectului au participat: elevii clasei a-III-a, învăţătoare Tohonean Mihaela şi elevii clasei a IV-a, învăţătoare Olaru Marcela.

La aceste ateliere au participat 28 de elevi.

În data de 16.06.2015 porţile Primei Şcolii Româneşti din Sf. Gheorghe s-au deschis pentru elevii de la Şcoala Gimnazială „Váradi Jőzsef” din Sf. Gheorghe, mai exact clasa I-a învăţătoare Sprîncenatu Oana şi elevii clasei a IV-a învăţătoare Kovacs Emese.

. .

După  vizitarea muzeului elevii clasei I au participat la un atelier de scriere pe tăbliţe.

Elevii clasei a-IV-a au participat la un atelier de scriere cu pana.

La ateliere au participat 27 de elevi.

Pentru elevii clasei a IV-a a fost  un moment emoţionant de sfârşit de ciclu primar, motiv de sărbătoare, dar şi de despărţire, pentru unii dintre ei.

La sfârşitul atelierelor fiecare participant a primit câte o diplomă din partea organizatorului programului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni.

Echipa MNCR le mulţumeşte cadrelor didactice implicate în acest proiect, precum şi elevilor participanţi pentru implicare.

Le dorim vacanţă plăcută tuturor copiilor şi îi aşteptăm la activităţile educativ-creative programate de către MNCR pentru această vară!

Cristina Ioana

Muzeograf MNCR

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail