Donație de la suflet, la suflet: asociația brașoveană „Împreună dăm culoare speranței” i-a vizitat, zilele trecute, pe elevii din localitățile Araci și Vâlcele. Tablete, dulciuri și materiale pentru derularea activităților instructiv-educative au fost dăruite de inimoșii membri ai Asociației.

Acțiunea Asociației nu este singulară. Alegerea elevilor de la Araci și Vâlcele ca beneficiari nu a fost întâmplătoare, ci este rezultatul unei frumoase legături dintre membrii Asociației și conducerea Asociației Distroficilor Muscular din România (ADMR).

„Asociația Împreună dăm culoare speranței ne-a sprijinit, deseori, de-a lungul timpului. De această dată, prietenii noștri din această Asociație ne-au contactat și ne-au spus că doresc să deruleze o acțiune în beneficiul copiilor din Vâlcele și Araci.  Noi ne bucurăm că am putut fi puntea de legătură pentru acest demers”- a declarat președinta ADMR, Maria Teodorescu.

Încărcați cu pachete pregătite cu suflet și constând în rechizite și materiale pentru derularea activităților instructiv- educative, dar și cu dulciuri, fructe și câteva tablete, reprezentanții Asociației „Împreună dăm culoare speranței”, Vrînceanu Vlad Ion și Răzvan Mihulică, i-au vizitat pe copiii de la Araci și de la Vâlcele, au purtat scurte discuții cu aceștia despre visurile și pasiunile celor mici și au reușit, astfel, să „dea culoare speranței”- împlinind, astfel, scopul Asociației, declarat chiar din numele acesteia.

„Împreună dăm culoare speranței”: 6 ani de fapte bune

Povestea Asociației a început cu aproximativ șase ani în urmă, la inițiativa unui grup de tineri inimoși care și-au propus ca, prin energie și optimism, să îi ajute pe cei din jur, să aducă o schimbare în comunitate și nu numai și să contribuie la creionarea unei lumi mai bune.

„Noi suntem un grup de prieteni, în care nu avem un factor definit prin a face un anumit lucru, ci ne place să intervenim acolo unde simțim că este nevoie de a fi prezenți și de a aduce picătura aceea care poate schimba ceva.”- a declarat, pentru „Mesagerul de Covasna”, președintele fondator al Asociației „Împreună dăm culoare speranței”, Vrînceanu Vlad Ion.

Începuturile Asociației sunt legate de un tablou, un tablou fascinant și  de dorința de promovare a acestuia și a lucrărilor de artă similare, de către un grup de prieteni, oameni cu suflet uriaș. Ei au creat, apoi, Asociația și proiectul „Împreună dăm culoare speranței”, ce a constat, inițial, în organizarea unei licitații a operelor de artă ale artiștilor brașoveni, dar și ale tinerelor talente. În urma acelei acțiuni, derulate în preajma sărbătorilor de iarnă, s-au realizat aproximativ 30 de pachete cu alimente pentru masa de Crăciun, care au fost dăruite unor persoane care aveau mare nevoie de acestea. De atunci, licitația a fost organizată an de an, în preajma Crăciunului, lucrări deosebite, realizate de elevi ai Liceului de Artă din Brașov, cât şi lucrări realizate de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu, lucrări ale unor artiști brașoveni și nu numai, fiind promovate și valorificate, iar fondurile strânse, direcționate către diverse acțiuni de suflet.

„Fără să ne dăm seama, s-a întâmplat ceva magic!”- a mărturisit Vrînceanu Vlad Ion.

Un alt proiect al Asociației este cel intitulat „Învățăm jucându-ne”, care este susținut prin licitația anuală. Prin acest proiect se asigură montarea în cadrul școlilor a unor elemente decorative care conțin informații educative, pe care elevii le asimilează inconștient prin interacțiunea pe care o au zi de zi cu acestea.

„Cupa speranței”- este un alt proiect al Asociației. Anual, are loc cupa de fotbal, în scopuri caritabile. Fondurile strânse sunt destinate exclusiv ajutorării unui copil care reprezintă un caz special.

Totodată, Asociația își manifestă grija pentru generațiile următoare și printr- o acțiune anuală de ecologizare și împădurire a unei zone delimitate din pădurea Brădet (județul Brașov). „Facem acest lucru pentru că este de datoria noastră sa asiguram AZI un viitor mai bun și sigur generațiilor viitoare.” – a explicat conducerea Asociației.

În momentul de față, Asociația are patru membri activi, dar și susținători, persoane care o tranzitează și care se implică în acțiunile derulate, ori de câte ori au ocazia. Cei care doresc să sprijine activitățile acesteia, sunt bineveniți în cercul celor care dau culoare speranței.

Ana CIORICI COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail