La munte, la mare sau la țară, construirea casei de vacanță mult visată reprezintă un proces complex ce necesită o planificare foarte atentă. Este esențial să urmezi anumiți pași, astfel încât să nu fii prins pe picior greșit dacă vor apărea anumite probleme în timpul construcției. Atunci când ești la curent cu toate informațiile, vei putea rapid să faci cea mai bună alegere pentru noul tău cămin de sezon!

 

Cum să te pregătești pentru construcția casei de vacanță

 

  • Studiază zona unde va fi construită casa de vacanță

 

Înainte de a începe efectiv construcția casei, trebuie să cercetezi zona și să observi ce fel de case au fost construite în jurul terenului tău. De multe ori, casele diferă de la o zonă geografică la alta. De exemplu, dacă îți construiești casa la munte, pe teren în pantă, atunci o să ai nevoie, mai mult ca sigur, de o fundație specială pentru acel tip de sol. Există ingineri și specialiști care te vor ghida și îți vor explica exact cum va fi construită casa în acest caz și ce materiale de construcție vei achiziționa. O idee bună este să te împrietenești cu viitorii vecini. Nu numai că le vei putea cere ajutorul în viitor, dacă va apărea ceva neprevăzut, dar îi vei putea întreba cum au depășit o anumită problemă atunci când ei și-au construit casele în trecut.

 

 

  • Creează un plan pentru a supraveghea bugetul îndeaproape

 

Este bine să ai un plan pus la punct înainte să începi construcția casei. Odată ce vei trece pe hârtie toate materialele, îți vei da seama de ce buget ai nevoie pentru a finaliza. Desigur, în realitate s-ar putea să mai dai niște bani în plus dacă se vor ivi cheltuieli neprevăzute, dar chiar și așa, trebuie să ai o sumă estimativă pentru bugetul dedicat casei de vacanță. Ca să simplifici procesul, poți să separi bugetul pe categorii. De exemplu, pe Nicometaltub.ro poți să vezi care este prețul pentru țevile galvanizate zincate și, astfel, să conturezi bugetul pe care îl dedici utilităților. Dacă îți construiești casa într-o zonă retrasă, atunci trebuie să te informezi din timp la ce utilități ai acces în acel loc, altfel s-ar putea să te coste mult mai mult la final, când îți vei dori să ai confortul unei case moderne, așa că va trebui să dai bani în plus pentru a te bucura de toate utilitățile necesare!

 

 

  • Alege un design armonios cu zona în care vei construi casa

 

Fiecare regiune are un stil anume, așadar este bine să alegi un design adecvat pentru a nu crea o notă discordantă. De exemplu, o casă la mare va avea un stil nautic, vopsită în nuanțe de alb și albastru. O casă la munte va avea un design specific unei cabane, bazat pe mult lemn și eventual un șemineu care va încălzi camerele în nopțile friguroase de iarnă. Iar o casă la țară, dacă o vei contura într-un stil rustic, atunci vei păstra căldura pe care o găsești numai în casa bunicilor, chiar dacă vei face mici modificări și modernizări pentru a te bucura de mai mult confort.

 

 

În concluzie, dacă vrei să pornești cu dreptul în privința realizării casei de vacanță, atunci e bine să urmezi aceste sfaturi pentru a obține cel mai bun rezultat!

 

Sursă foto: Pixabay.com

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail