. . Sfântu Gheorghe face parte dintr-un proiect cinematografic internaţional, ce are ca scop reunirea fanilor şi a realizatorilor de documentare creative într-un mediu informal, denumit KineDok.
Prin parteneriatul pe care Asociaţia de Tineret Ecou cu One World România, Sfântu Gheorghe este unul dintre oraşele din România care participă la proiect, prima proiecţie având loc miercuri 22 iulie de la ora 21:00, în Pavilionul din Parcul Central “Elisabeta”.
Filmul documentar în limba engleză,”Happily Ever After” este primul dintr-o serie de 6 care vor putea fi vizionate în lunile următoare: 1989; București, unde ești?; Turneul Besence; Sugar Blues; Epuizați. Intrarea este gratuită.
“Parteneriatul dintre One World România și Asociația de Tineret Ecou a făcut posibilă o serie de proiecții de filme documnetare cu intrarea liberă, în cadrul proiectului internațional KineDok. Evenimentul are loc în mai multe țări din Europa de Est și Centrală, iar Sfântu Gheorghe se numără printre orașele din România care vor prezenta documentarele KineDok. Primul film proiectat este „Happily Ever After”, un documentar amuzant, despre iubire. De asemenea, de-a lungul lunilor viitoare, amatorii de film se vor putea bucura și de multe alte documentare la fel de interesante”, a declarat coordonatorul de proiecte al Asociaţiei Ecou.
„Happily Ever After” este un documentar amuzant despre iubire, în care regizorul Tatjana Bozic îşi spune povestea. Când aceasta și-a dat seama că iubitul ei, pe care îl consideră marea sa dragoste, ar putea să o părăsească pentru că relația lor se deteriorează, a decis că a venit momentul să găsească sursa problemelor. Aceasta decide să plece într-o călătorie pentru a se reîntâlni cu foştii săi iubiţi şi a înţelege unde greşeşte atunci când vine vorba de iubire.Chiar dacă documentarul este amuzant, acesta reuşeşte să spună o pobeste despre descoperirea de sine.
Potrivit paginii oficiale a proiectului, KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, un club de film unic şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative.
În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est vor fi proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă : Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România. “Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok vine la clubul, cafeneaua, galeria sau în mansarda de lângă tine şi te invită nu doar să vii să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar. Fără voi, publicul interesat, documentarele nu ar avea niciun sens, iar fără realizatorii filmelor, voi, oamenii care trec prin experienţe interesante sau prin clipe grele, nu aţi avea voce. Haideți să susţinem această simbioză, să facem arta accesibilă și să dăm mai departe mesajul principal al KineDok : oamenii aceştia, problemele acestea, genul acesta, locurile acestea şi ţările acestea nu trebuie trecute cu vederea”, se arată pe pagina oficială a proiectului http://kinedok.net
Maricela Dan