Grupul „Româncuțele”, format din femei și fete dornice să ducă mai departe tradiția șezătorilor, inițiat în luna februarie a acestui an, la Sfântu Gheorghe, și care și-a oprit activitatea, pe perioada verii, revine.

O nouă întâlnire a cercului de cusut și de creație populară „Româncuțele” va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, la Centrul Ecleziastic și de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, din municipiu, cu începere de la ora 15,00, a anunțat ieri inițiatoarea evenimentului, doamna Maria Mariș.

Originară din județul Mureș, aceasta s-a stabilit cu mulți ani în urmă în județul nostru. Coase, croșetează, brodează din copilărie și și-a propus să dea mai departe din experiența sa, dedicându-și timpul învățând pe oricine dorește, diverse tehnici de cusut, brodat ori croșetat.

„Eu fac lucru de mână de la zece ani. De la bunici și de la bătrânele satului am învățat asta și toată viața mea am lucrat și am croșetat enorm, tot felul. (…). Aceasta este intenția mea: să învețe lumea să facă lucru de mână, să lăsăm ceva în urmă.”- a spus doamna Maria Mariș.

A lansat grupul „Româncuțele” în luna februarie a acestui an, inițiativei alăturându-i-se femei și fete  din oraș și din zonă.

Pe perioada verii, fiind perioada concediilor, grupul și-a oprit activitatea, însă sâmbătă, 6 octombrie, „Româncuțele” vor reîncepe să coasă în scopul promovării tradiției și realizării iilor.

Potrivit inițiatoarei, întâlnirile se derulează, de fapt, sub formă de cerc, sub forma unor cursuri de cusut, brodat, croșetat și lucru manual.

Grupul „Româncuțele” este deschis tuturor, activitatea acestuia urmând să se deruleze lunar.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail