În orașele în care Gospodărie Comunală SA se ocupă de serviciile de apă și canalizare, compania are în plan o serie de lucrări importante. Directorul operatorului regional, Kozsokár Attila, consideră că îmbunătățirea calității este cel mai important obiectiv.

Alimentarea cu apă este o nevoie de bază, şi chiar și cea mai mică perturbare cauzează probleme serioase. Cea mai mică deteriorare a calității, cea mai scurtă întrerupere a alimentării cu apă este deranjantă. Pentru o parte semnificativă a defecţiunilor nu poate fi prezisă cu exactitate locația și ora producerii, așa că din acest punct de vedere vor exista întotdeauna clienți nemulţumiţi pe bună dreptate.  Sarcina noastră este să reducem numărul acestor probleme, cu alte cuvinte, să ne asigurăm că apa este curată și disponibilă în mod continuu. Trebuie să abordăm această problemă la nivel sistemic: sunt necesare investiții, din fonduri proprii, locale și europene, pentru ca presiunea financiară cauzată de inflație să nu creeze probleme între timp”, a explicat Kozsokár Attila.

Directorul societăţii a precizat că la sfârșitul anului trecut, Gospodărie Comunală a depus un proiect în valoare de 2 milioane de euro, pentru instalarea unor contoare inteligente, automatizare care va permite controlul de la distanță al sistemului și divizarea secțiunilor mari ale rețelei în sectoare mai mici.

La Sfântu Gheorghe, cea mai importantă lucrare pe care Gospodărie Comunală o are în derulare este cea de pe strada Fabricii, dar în acest an va fi demarată o lucrare majoră pe strada Gróf Mikó Imre – o provocare pentru companie, având în vedere existenţa unui număr însemnat de  cabluri în subteran, lucru care va încetini ritmul lucrărilor. În reședința de județ vor fi înlocuite conductele și pe porțiunea de pe bd. Grigore Bălan, între străzile Ciucului și Podului, iar pe străzile Tutunului și Mioriței vor fi montate conducte de apă – pe aceasta din urmă se vor monta și conducte de canalizare și de scurgere a apelor pluviale.

La Târgu Secuiesc, obiectivul care a fost stabilit în urmă cu câțiva ani rămâne  înlocuirea conductelor de apă vechi ale orașului, care au cauzat mai multe probleme, de-a lungul timpului, pentru locuitori. Zonele cu probleme, denumite zone roșii din cauza defecțiunilor frecvente, au fost în mare parte eliminate prin înlocuirea sistematică a conductelor – doar pe strada Fabricii au rămas câteva lucrări care vor fi finalizate în prima parte a anului. Pe strada Grădinii vor fi montate conducte de apă și canalizare și există zone în care vor fi conectate rețelele de apă și canalizare:  este cazul străzilor Luther Márton și Domokos Péter Pál. Planurile includ și strada 1 Decembrie, dar nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la aceste lucrări.

În cazul oraşului Covasna, Kozsokár Attila subliniază că pe strada Mihai Eminescu sunt două lucrări de făcut, respectiv înlocuirea conductelor de canalizare care alimentează blocurile din partea stângă – o prioritate pentru Gospodărie Comunală SA, și o lucrare amplă de înlocuire a conductelor de apă pentru care, în prezent, se caută surse de finanțare, având în vedere că actualmente investiția s-ar ridica la 3,5 milioane de lei – un cost uriaș atât pentru furnizorul de servicii, cât și pentru municipalitate. Compania are în plan înlocuirea conductelor de apă de pe strada Luceafărului, iar pe strada Mestecenilor vor fi efectuate lucrări similare.

Pe strada Mihai Viteazul din Întorsura Buzăului se va monta o nouă conductă în lungime de 400 de metri, în direcția spitalului orășenesc, lucrările urmând să fie demarate în curând. Pe această stradă va fi înlocuită și conducta de canalizare, proiectul fiind câștigat anterior, însă nefinalizat de către constructor. Vor fi realizate și alte lucrări mai mici, majoritatea fiind câștigate în cadrul licitației anterioare, dar care, din varii motive, nu au fost finalizate.

Biroul de presă al Gospodărie Comunală SA

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail