Tinerii “paznici” ai zonelor de agrement, Patrulele Verzi nu vor mai fi voluntari. S-au găsit fonduri pentru asigurarea indem­ni­zaţiei acestora.

Toth Birtan Csaba

Deşi şi-au desfăşurat activitatea şi pe parcursul lunii trecute, pe bază de voluntariat, în acest weekend are loc pornirea oficială a Patrulelor Verzi. „Ei nu or să mai fie voluntari, dar sunt elevi şi studenţi. Sunt plătiţi, pentru că la voluntariat e foarte greu să fie ceva ordonat. Şi în decursul lunii iulie a funcţionat pe bază de voluntariat, dar fără să putem să asigurăm indemnizaţie. Acum am găsit şi modalitatea de finanţare şi vă invităm sâmbătă la ora 11 în faţa Sălii de Sport (…),” a declarat directorul  Tega SA, Toth Birtan Csaba.

Dacă vom avea parte de un început de toamnă călduros, iar vremea o va permite, activitatea acestora  se va desfăşura până  în luna octombrie, inclusiv. Toth Birtan Csaba a adăugat că, începând de anul viitor, „gărzile” verzi îşi vor începe activitatea mai repede: „Anul viitor începem cu luna mai şi va fi acoperit tot sezonul turistic”.

Constituite de societatea de salubrizare  Tega SA din Sfântu Gheorghe, pentru protejarea mediului înconjurător, “Patrulele Verzi” sunt formate din 8 tineri, câte doi pentru fiecare zonă, care vor patrula pe biciclete în principalele zone de agrement din judeţ, încercând să îi responsabilizeze pe turişti şi pe iubitorii de picnicuri, cu privire la necesitatea respectării naturii, respectiv la păstrarea curăţeniei, depozitarea gunoiului în locurile special amenajate la „iarbă verde”. În funcţie de gravitatea faptelor, aceştia vor putea şi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 50-150 de lei.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail