În general, oamenii acordă mult mai multă importanţă lucrurilor materiale, vizibile şi palpabile, decât celor invizibile şi nepalpabile, de natură mentală sau spirituală, iar când totuşi este vorba despre cele spirituale omul se dovedeşte a fi destul de ipocrit, pentru că una gândeşte şi alta face. El vorbeşte despre iubirea de semeni, dar într-un moment de furie îşi ucide vecinul sau chiar membrii familiei, după cum anunţa o ştire de azi despre un tânăr plecat în Italia şi care şi-a ucis mama şi sora. Viaţa ne oferă multe astfel de cazuri cutremurătoare care dovedesc cât de puţin creştini suntem. Şi nici măcar sărbătorile religioase, transformate acum în sărbători de consum şi îmbuibare, nu se fac întotdeauna de dragul credinţei adevărate, ci mai degrabă amplificate de tradiţie şi de goana după profit a marilor şi micilor magazine de tot felul care-i ademenesc pe clienţi cu oferte care de care mai trăsnite, mai ales când unele sărbători devin duble, deşi oamenii ştiu că Iisus nu s-a născut şi nici n-a înviat de două ori.
Dar să ne întoarcem la …Gândurile noastre toate. Ei, bine! gândurile noastre se întâlnesc, şi adesea fără a ţine seama de distanţe, chiar dacă noi nu credem acest lucru.
În revista „Lumea misterelor” din 18 mai – 21 iunie 2012, p.7, cititorii pot găsi un articol interesant referitor la gândul-energie, sub titlul „Energia gândurilor produce rezultate”. Pentru edificarea ideii, reproducem aici un fragment din acest articol: „Legea rezonanţei spune că fiecare gând şi fiecare emoţie reprezintă o formă de energie pe care o emitem în Univers, şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, îşi caută deci o energie asemănătoare cu care fuzionează şi împreună devin mai puternice. Fiinţele din jurul nostru, lucrurile şi evenimentele care se petrec sunt atrase în viaţa noastră potrivit legii rezonanţei, mai exact conform energiilor pe care le emitem noi în Univers. Gândul este o forţă impresionantă şi poate aduce orice în manifestare, cu condiţia să fie destul de puternic, focalizat şi durabil în timp”.
Aşadar, noi devenim nu doar ceea ce mâncăm, ci şi ceea ce gândim, iar când gândul-energie este însoţit de o credinţă puternică el poate vindeca şi boli în faţa cărora medicina modernă rămâne neputincioasă. Important este să ştii cum să-ţi canalizezi gândurile spre ţinta propusă şi câtă intensitate şi credinţă pui în ele.
Forţa gândului care se transformă în dorinţă puternică şi speranţă poate face minuni, mai ales când gândul se transformă în cuvinte şi fapte şi se uneşte cu alte gânduri asemănătoare. Să luăm câteva exemple. Pentru început vom alege un caz aparent banal şi amuzant, dar plin de compasiune şi omenie. În cadrul unui Telejurnal recent a fost difuzată o ştire, însoţită de imagini emoţionante, despre o pisică pierdută în Grecia de către o familie de refugiaţi ajunsă în Norvegia. Probabil că anunţul pierderii o fi fost difuzat prin internet, dar cert este că oamenii de bună credinţă, stimulaţi de acelaşi gând, s-au mobilizat şi, găsind pisica, au trimis-o la „familia ei” ajunsă în Norvegia. Am văzut cu toţii imensa bucurie a revederii. Chiar şi Internetul în sine nu este decât un „transmiţător de gânduri, sentimente şi trăiri” exprimate în cuvinte şi imagini, o reţea planetară a mentalului colectiv virtual. Dar ce este un protest de stradă, o revoltă, o revoluţie sau un război, dacă nu o asociere de gânduri transpuse în fapte? În realitate, toate acţiunile şi toate creaţiile noastre reprezintă gânduri materializate.
Sunt destui oameni care cred că tot ce li se întâmplă este „voia Domnului” sau că „aşa ţi-a fost scris”. Aceştia abandonează lupta cu viaţa, crezând că orice ar face nu se pot împotrivi sorţii, şi în acest fel ei devin uşor de manipulat în folosul celor „mai deştepţi”. De fapt, ei nu sunt conştienţi de adevărul că noi înşine suntem co-creatori ai propriului destin prin gândurile, vorbele şi faptele noastre, prin energia pozitivă sau negativă pe care o emitem în Univers. Dacă suntem fericiţi sau nefericiţi, acest lucru în mare măsură depinde de noi, de modul în care ştim să ne concretizăm gândurile şi acţiunile. Dacă acţionăm la voia întâmplării sau dominaţi de impulsuri animalice de moment ori dacă, cu bună ştiinţă, consumăm substanţe otrăvitoare sau avem un stil de viaţă haotic, noi ne creăm nefericirea, dar dacă, dimpotrivă, suntem înclinaţi spre fapte bune şi raţionale şi avem un stil de viaţă sănătos, ne asigurăm o stare de bine şi suntem fericiţi. Deci depinde de noi, de felul cum gândim, vorbim şi acţionăm, de sentimentele şi comportamentul nostru, starea în care ne găsim. Dacă vrem să ajungem la rezultate dorite, trebuie să începem transformarea benefică cu noi înşine, să ne schimbăm modul de a gândi şi comportamentul.
Să nu uităm că toate metodele de manipulare a maselor în anumite scopuri nu sunt altceva decât canalizarea unor gânduri ale celor „pregătiţi” în această direcţie de către oameni şi mai pregătiţi, pentru a-şi atinge scopurile, iar mijloacele folosite sunt de o mare varietate, uneori la care nici nu ne gândim că ar putea exista. Şi tocmai de aceea ar trebui să fim atenţi nu doar la gândurile şi acţiunile noastre, ci şi la ale celor din jur, căci „gândurile noastre toate” se întâlnesc undeva şi acţionează împreună în slujba binelui sau împotriva lui, şi nimeni nu poate trăi în afara acestei realităţi, căci noi cu toţii am devenit celulele mentale care formează „creierul” Planetei şi trebuie să învăţăm să trăim unii cu alţii în pace, dacă nu vrem să înnebunim sau să dispărem în neant, mai ales când sunt destui nebuni pe lumea asta, care sunt gata să distrugă şi „casa” în care trăiesc, numai să-şi atingă scopurile egoiste şi mârşave. Dragi pământeni, uniţi-vă gândurile cele bune şi nu-i lăsaţi să-şi facă jocul!
Mihai Trifoi . .