Câştigătorii concursului de pălincă şi distilate din fructe Transylvanian Spirit, organizat de Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC, vor fi premiaţi vineri, în cadrul unei gale găzduite de Panorama Event Hall din Vâlcele.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat joi că în concurs au fost înscrise 868 de mostre din 13 judeţe din Transilvania şi una din judeţul Prahova.

Potrivit organizatorilor, competiţia, aflată la prima ediţie, şi-a propus popularizarea producătorilor de pălincă şi distilate din fructe din Ardeal, dar şi să evalueze calitatea băuturilor şi să contribuie la îmbunătăţirea calităţii acestora.

Concursul s-a desfăşurat pe 10 categorii: fructe seminţoase: mere, pere, gutui etc, fructe sâmburoase (drupe): caise, prune, vişine, cireşe, piersici, fructe de pădure, struguri, cupaj din mai multe fructe, distilate/pălinci maturate în butoi din lemn, distilate/pălinci din fructe exotice, lichioruri din fructe, distilate/pălinci pe pat de fructe şi distilate din legume, cum ar fi ţelină, morcov, pătrunjel, etc.

În cadrul galei de la Vâlcele vor fi acordate premii pentru „Cea mai bună distilerie comercială Transilvania Spirit 2022″, ” Cea mai bună distilerie privată Transilvania Spirit 2022″ , precum şi pentru „Cea mai bună pălincă Transilvania Spirit 2022”, iar băuturile de excepţie vor primi titlul de champion.

Concursul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia de Dezvoltare turistică Covasna şi alţi parteneri din România şi Ungaria.

Un concurs de mai mică anvergură a fost organizat la Sfântu Gheorghe în anul 2019, la care au participat 93 de concurenţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu aproximativ 200 de mostre de băutură.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: www.transylvanianspirit.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail