De ziua naţională a Franţei, în 14 iulie, s-a deschis în Sfântu Gheorghe, Showroom-ul mărcii franceze de automobile, Citroen.

La sfârşitul săptămânii trecute, chiar de ziua naţională a Franţei, a avut loc inaugurarea reprezentanţei Citroen la ieşirea din oraş, pe DN12, km 18. La acest eveniment au participat oameni de seamă ai comunităţii covăsnene, dar şi directorul general Citroen România, Marc Gueudin.

În plină criză economică, Citroen a efectuat investiţii: „Acest eveniment reprezintă un moment foarte important pentru societatea noastră, având în vedere că aducem pe piaţă automobile în ju­deţele Covasna şi Harghita ale unui brand puternic, şi anume Citroen”, a declarat directorul showroom­ului, domnul Szocs Attila.

Potrivit prefectului judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, acest eveniment reprezintă o sărbătoare: „Întotdeauna când avem astfel de evenimente, eu consider că este o sărbătoare. Este o sărbătoare  când vezi că se dezvoltă judeţul. Este o sărbătoare când vezi optimism în oameni, când vezi forţă de muncă, când vezi că omul vrea să facă ceva, chiar şi în conjunctura actuală”.

În opinia directorului Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Herman Rosner, faptul că acest eveniment se leagă de ziua Franţei este un simbol în plus a ceea ce înseamnă viitorul acestei afaceri: „Sunt convins că-şi vor găsi locul cuvenit pe piaţa de profil din oraşul nostru, din judeţul nostru şi din afară”, a spus Herman Rosner.

[slideshow id=13]

Până în prezent, s-au creat aproximativ 15 locuri de muncă, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1 milion şi jumătate de euro. Citroën este o companie franceză de automobile, creată în 1919, de André Citroën şi face parte din grupul PSA Peugeot Citroën. Citroën este o marcă renumită pentru teh­nologiile creative şi avangardiste care au revo­luţionat industria auto de-a lungul timpului. Printre modele celebre se numără: Traction Avant, H van, 2CV, DS, GS, SM, şi, mai recent C3 Picasso, C4 Picasso, C5, DS3, DS4 şi C-Zero. Marca Citroën respectă întru totul sloganul CRÉATIVE TECHNOLOGIE.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail