Succes francofon obținut de elevii Col. Nat. “Mihai Viteazul” și ai  școlilor gimnaziale “Ady Endre” și “Nicolae Colan” din Sf. Gheorghe

În ziua de sâmbătă, 29 martie 2014 s-a desfășurat la Iași cea de-a III-a ediție a concursului național de limba franceză « Jeu par le français” organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, cu sprijinul Serviciilor Culturale de pe lângă Ambasada Franței și al U.S.L.I.P.

Evenimentul, așteptat cu bucurie de pasionații limbii franceze a fost găzduit, ca de obicei, de Colegiul Național Iași și a atras peste 600 de concurenți pentru cele 8 secțiuni.

Pentru elevii acestor școli, Iașul a devenit o atracție, o ispită chiar, atât pentru farmecul său arhitectural și cultural cât și pentru tentantele mreje ale limbii franceze din acest concurs.

Anul acesta și-au încercat norocul câțiva temerari care s-au întors acasă cu premii râvnite de sutele de concurenți.

Numele Colegiului Național « Mihai Viteazul » a răsunat și de data aceasta, ca și în anii anteriori, fiind purtat pe podium de eleva Raula Rauca  din clasa a XI-a A care a obținut premiul al II-lea la secțiunea interpretare vocală. Dornică, receptivă și intuitivă, Raula este descoperirea unui specialist cu simțuri rafinate de selecție a calităților muzicale, Domnul Profesor Alexandru Popovici.

La secțiunea scurt metraj în limba franceza Școala Gimnazială « Ady Endre » a urcat pe a III-a treaptă a podiumului fiind reprezentată de către eleva Irina Dochioiu din clasa a VII-a A.

La realizarea filmului « Doris le sage » (Doris cel cuminte) și-au adus o contribuție valoroasă și colegii de clasă ai Irinei : Darius și Tiberius Lingurar, Marian-Ovidiu Rojniţă precum și actorul principal Isti (Izsak Tudor-Istvan) din clasa a V-a și mama acestuia, Doamna Rodica Toma.

Surpriza concursului a fost că premiul al III-lea la scurt metraj în limba italiană a fost revendicat de doi elevi ai  Școlii « Nicolae Colan » care nu studiază limba italiană în școală: Moldovan Gabriel și Crețu Botond din clasa a VIII-a A.

Aceste rezultate sunt foarte bune și arată în primul rând că interesul copiilor pentru competență încă există, că respectul lor față de calitate este viu și că prin aceasta Școala din Sf. Gheorghe încă are potențial. Cu muncă și cu abnegație din partea copiilor dar și a profesorilor și cu susținerea părinților acest potențial poate să aducă performanță și această ne face încrezători în viitor.

Prof. Nina Stanoescu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail