Fostul prefect al judeţului Covasna, Sebastian Cucu, eliberat miercuri din funcţie, a declarat, pentru AGERPRES, că şi-a făcut cu onoare şi corectitudine datoria în perioada mandatului şi că va reveni pe postul ocupat anterior în cadrul Prefecturii.

„Nu am făcut altceva decât să-mi fac treaba şi am luat-o ca pe o datorie de onoare. Eu am servit Guvernul României, nu guvernul Ponta, Cioloş, Dăncilă sau Orban, iar, prin el, cetăţenii. Eu mi-am făcut treaba. Nu pot decât să le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în exercitarea funcţiei. Nu pot să îi numesc acum pe toţi cei cu care am colaborat fără să uit pe cineva, dar se ştiu ei. Fără colaborare interinstituţională şi personală nu poţi să îţi faci treaba”, a afirmat fostul prefect Sebastian Cucu.

El a menţionat că, odată cu încetarea exercitării funcţiei, va reveni pe postul de jurist deţinut anterior în cadrul Instituţiei Prefectului, unde lucrează din anul 2002.

Din anul 2008, Cucu a condus Serviciul juridic şi de soluţionare a petiţiilor, care se ocupă în principal de verificarea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice locale şi de reprezentarea în instanţă a intereselor instituţiei. În primăvara anului 2014 a fost numit subprefect, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a preluat funcţia de prefect, după demiterea de către Guvern a fostului prefect Marius Popica.

Guvernul Orban nu a nominalizat, deocamdată, un nou prefect în judeţul Covasna.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail