Elevii celor două clase a VIII-a, de la secția română și de la secția maghiară, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”  din Sfântu Gheorghe şi-au luat rămas bun vineri de la instiuţia de învăţământ la care au absolvit cursurile gimnaziale.

Festivitatea de absolvire a fost organizată în sala de sport a școlii, în prezența dascălilor, elevilor și rudelor și apropiaților acestora. La eveniment au luat parte și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna – inspectorul Maria Pandele, dar și doi preoți – preotul ortodox Teodor Mocanu și preotul catolic Benedek Karol Robert.

Acordurile imnului „Gaudeamus Igitur” au marcat deschiderea evenimentului. Elevii claselor a VIII-a au început să sosească rând, pe rând, însoțiți de diriginți.

Conducerea școlii – reprezentată de directorul Szocs Emese și directorul adjunct Maria Dobrean, le-au transmis celor prezenți un mesaj cu ocazia evenimentului, felicitându-i pe elevi, urându-le succes pe mai departe și mulțumindu-le dascălilor pentru activitatea lor la aceste clase.

„Astăzi, după ce ați terminat cu succes un capitol din viața voastră, vă găsiți la o răscruce de drumuri și ca la orice început, fiecare își fixează sau ar trebui să își fixeze un ideal și niște căi de realizare a acestuia. (…) Idealul este farul care ne luminează drumul în viață (…). <<Să trec examenele, cu succes.>> – iată un ideal pentru care ar trebui să citiți cât mai mult, să vă folosiți corect timpul liber, să faceți cât mai multe exerciții, să compuneți, să scrieți, să studiați, să vă inspirați din viața și experiența unor oameni de seamă. Dragii noștri elevi, (…) vă doresc să fiți mereu încrezători, să înfruntați cu mult curaj viitorul, să nu vă lăsați niciodată doborâți de greutăți și să le înfruntați cu tenacitatea caracteristică învingătorilor! Continuați-vă drumul! Realizați-vă profesional și nu îi uitați pe profesorii și învățătorii care au pus o <<cărămidă>> la temelia construirii voastre ca oameni, și nici școala la care ați învățat. Sperăm ca tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, pentru realizarea voastră profesională (…). Mult succes la examene! ”- le-a transmis elevilor directorul adjunct, prof. Maria Dobrean.

„Dragi părinți, vă doresc sănătate, răbdare, fiți alături de copiii dumneavoastră și bucurați-vă de realizările lor!” – a mai spus prof. Maria Dobrean.

Prezentă la eveniment, prof. Maria Pandele, inspector în cadrul ISJ Covasna, s-a adresat, apoi, celor prezenți: „Venind spre școală, am simțit că plutește în oraș o emoție (…), pentru că și alte școli, ca și școala voastră, sărbătoresc Ultimul clopoțel. Emoție multă, într-adevăr, se resimte și în această sală și îi văd pe elevii de clasa a VIII-a aici, emoționați, pe diriginți, la fel de emoționați, chiar dacă sunt la <<N>> generație. (…) Au zburat anii…opt ani de școală, dar nu au zburat degeaba (…). Ați învățat în acești ani să învățați, ați învățat  să vă împrieteniți, să colaborați, să zâmbiți, să plângeți; ați învățat să fiți oameni. Acest drum continuă, va continua în liceu; vă doresc să vi se împlinească dorințele pe care vi le-ați fixat în ceea ce privește viitorul vostru! (…) Vă doresc succes! Nu uitați ce ați învățat aici, nu uitați să vă respectați dascălii, părinții, să vă respectați colegii, să prețuiți fiecare zi, să  prețuiți zâmbetul colegilor, al părinților, al dascălilor, să învățați, să fiți serioși, să vă asumați ceea ce veți  face (…)! Vă doresc mult, mult succes, multă sănătate, putere! Părinților le doresc, de asemenea, puterea de a fi lângă acești adolescenți (…), multă sănătate, de asemenea, și felicit cadrele didactice ale acestei școli, pentru munca pe care o depun, de fapt, an de an,  pentru a da generații din ce în ce mai bune. Mult succes!”

Pentru rezultatele deosebite la învăţătură şi pentru comportamentul exemplar, mai mulţi elevi au fost premiaţi, rând pe rând.

Şefă de promoţie de la secţia română a fost declarată eleva Ariana Cătălina Vasile, din clasa a VIII-a A, cu media 9, 20.

Din partea Asociaţiei Şcolii- Asociaţia „Cadincas”, eleva a primit o coroniță de flori și panglica pe care era scrisă titulatura: „Șef de promoție”.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail