Începând de miercuri şi până duminică, la Natura Parc din Chichiş are loc primul Festival al racilor, organizat în România.

Reprezentanta parcului de distracţii, Irina Sava, ne-a spus că pe parcursul acestor zile  la Chichiş sunt prezenţi şi câţiva bucătari din Delta Dunării, care au venit de acasă cu apă de Dunăre şi  somn, pentru a pregăti şi a servi celor prezenţi ciorbă de peşte „adevărată”, dar şi doi concurenţi – Iris şi „Păpuşoi”, care şi-au demonstrat talentul în ale gastronomiei  în cadrul emisiunii MasterChef.

Pe parcursul zilelor de festival, racii „vor fi vedete”, gustoasele crustacee fiind preparate în mai multe feluri. Pescarii amatori au posibilitatea să îşi procure singuri materia primă, respectiv racii, din cele două bălţi care au fost populate cu peste 3 tone de raci, în urmă cu o lună de zile, şi să-i prepare singuri.

Irina Sava a menţionat faptul că cei prezenţi pot lua parte la  numeroase concursuri care au drept premii platouri cu raci gata pregătiţi sau un bilet de weekend pentru două persoane, într-o căsuţă lacustră.

Iar cum meteorologii prognozează încălzirea vremii în zilele de la sfârşitul săptămânii, toţi cei care doresc să se distreze în aer liber sunt aşteptaţi la Natura Parc din Chichiş.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail