Peste 260 de preșcolari au participat ieri la ediția 2015 a Festivalului Jocului și Cântecului pentru Copii, organizat pentru zona Sfântu Gheorghe.

Festivalul a fost organizat la Sfântu Gheorghe de Atelierele metodice nr. 1 și 2 din zona Sfântu Gheorghe, în cadrul unui proiect finanțat pentru a doua oară de Consiliul Județean Covasna, prin Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna.

La evenimentul ce a fost găzduit de Palatul Copiilor din municipiu au participat preșcolari de la linia română, de la grădinițele din zona Sfântu Gheorghe, care –  îndrumați de cadre didactice din învățământul preșcolar – au încântat publicul cu o varietate de programe. Momente de dans modern, dans popular, etc., momente cu grupuri vocale, soliști vocali, instrumentali etc, au fost prezentate de copii de la unități de învățământ din Sfântu Gheorghe: Grădinița cu Program Prelungit (GPP) „Csipike”, G.P.P. „Napsugar”, G.P.P. „Hofeherke”, G.P.P. „Pinocchio”, Grădinița cu Program Normal (G.P.N) „Cenușăreasa”, G.P.P. „Benedek Elek”, G.P.P. „Gulliver”, G.P.P. „Arvacska” și de la unități de învățământ din zonă: Grădinița cu Program Normal (G.P.N.) Dobârlău, G.P.N. Lunca Mărcuș, G.P.N. Mărcuș,  G.P.N. Valea Mare. Pe scenă au evoluat, în total, peste 260 de copii, în prezența unui public numeros. Juriul, format din: doamna inspector școlar pentru învățământ preprimar – secția română – Adriana Mihalache (președinta juriului) din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, doamna inspector școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, Marcela Ștefu, președinta Asociației Pedagogilor Români din Județul Covasna – doamna Apostu Lăcrămioara, reprezentanta Consiliului Județean (CJ) Covasna, doamna Lidia Popină și doamnele educatoare Lidia Zămostean, Cârstea Eniko și Buna Maria – a notat momentele artistice prezentate pe scenă.

Inspectorul școlar general adjunct din cadrul ISJ Covasna, prof. Marcela Ștefu, a declarat: „Mă bucur că pot participa la această activitate (…). Mă bucur că avem o sală plină de părinți, bunici, frați, toți cu emoții, și drăguții copii, care au pregătit un program încântător! Și anul trecut am participat și au fost superbi, plini de entuziasm, de energie, de creativitate, toate datorate stimatelor noastre colege, doamnelor educatoare, care depun eforturi deosebite pentru a dezvolta competențe diferite ale acestor micuți și le mulțumesc cadrelor didactice!”, a spus doamna inspector școlar general adjunct.

Festivalul este amplu – fiind organizat sub forma unui concurs județean – dedicat Zilei Internaționale a Copilului – în toate cele patru zone ale județului, de atelierele metodice din cele patru zone. Marți a avut loc spectacolul organizat pentru zona Târgu Secuiesc, la Casa de Cultură din Brețcu, miercuri, spectacolul organizat în zona Covasnei, la Centrul Ecleziastic din Zagon, ieri a avut loc spectacolul organizat pentru zona Sfântu Gheorghe, la Palatul Copiilor, iar astăzi, festivalul se va încheia cu spectacolul organizat în zona Întorsurii Buzăului, la Casa de Cultură din Brădet, ne-a spus inspectorul școlar pentru învățământul preprimar, secția română, doamna Adriana Mihalache.

„De fapt, este un concurs județean, dedicat zilei de 1 iunie. Copilăria este cel mai frumos dintre toate anotimpurile vieții”, a spus doamna inspector Adriana Mihalache.

„Festivalul se desfășoară în cele patru zone ale județului (…). Sunt spectacole foarte frumoase, ce trezesc bucurie, spectacole pe care este foarte greu să le organizezi, să găsești muzică, să găsești costumație, să găsești o tematică care să se plieze pe evenimentul de 1 iunie și  (…) le mulțumesc colegelor mele, fiecăreia în parte, dar în primul rând trebuie să mulțumesc echipei de implementare a proiectului, pentru că nu este ușor să coordonezi o activitate atât de amplă, să implementezi un proiect de o asemenea anvergură!”, a mai spus doamna inspector Adriana Mihalache.

Potrivit acesteia, în total, aproximativ 600 de preşcolari din tot judeţul, îndrumați de cadrele didactice din învățământul preșcolar, au fost implicaţi în acest concurs. În realizarea evenimentului s-au implicat și sponsori, dar și Consiliile Locale din zonele respective. Doamna inspector școlar pentru învățământ preprimar – secția română, Adriana Mihalache, a amintit că în această perioadă se desfășoară înscrierea copiilor la grădinițe și a subliniat că sunt locuri suficiente pentru toți copiii și că este foarte important ca micuții să treacă prin cele trei grupe, pentru că astfel le va fi mult mai ușor să se integreze la școală.

La finalul spectacolului organizat în zona Sfântu Gheorghe, membrii juriului i-au felicitat pe cei implicați și au arătat că fiecare copil este câștigător.

Președinta Asociației Pedagogilor Români din Județul Covasna, prof. Lăcrămioara Apostu a declarat că: „A fost o încântare pentru ochi și pentru suflet, o adevărată paradă a momentelor prezentate, a  ținutelor- purtate cu mândrie de cei mici – a cântecului și a dansului. Educând tânăra generație în spiritul dragostei față  de frumos, valorificând comorile jocului și cântecului românesc vom reuși să ne păstrăm identitatea. Consider că <<Festivalul cântecului și jocului pentru copii>> reprezintă un pas în acest sens. Felicit preșcolarii, cadrele didactice implicate și mulțumesc Consiliului Județean Covasna și sponsorilor pentru susținerea financiară, și conducerii Palatului Copiilor pentru găzduire!”, a declarat, la finalul spectacolului, pentru „Mesagerul de Covasna”, președinta Asociației Pedagogilor Români din județul Covasna, prof. Lăcrămioara Apostu.

Sponsori ai spectacolului organizat ieri în zona Sfântu Gheorghe sunt: D- TOYS SRL, S.C. CHOCO PACK, S.C. COVAPLAST SRL.

Ana Alina Costache

  . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail