Aproximativ 20 de echipe au anunţat participarea la Festivalul Cartofului, ce va avea loc în această sâmbătă, la Târgu Secuiesc.

Festivalul – concurs va avea loc în cadrul Zilelor Târgu Secuiesc, sâmbătă, în data de 30 august (a.c.), în parcul „Molnár Józsiás” din localitate, printre organizatori numărându-se Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), Consiliul Județean Covasna, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Ordinul Cavaleresc Gastronomic „La foc liber”, Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante Sfântu Gheorghe (SVESZ).

.Directorul executiv al Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lájos, a spus, ieri, că la această ediţie au anunţat participarea aproximativ 20 de echipe, însă înscrierile nu s-au încheiat. Astfel, cei interesaţi să participe ca şi concurenţi se mai pot înscrie

Potrivit directorului executiv al Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), evenimentul are ca scop promovarea gastronomiei locale și a turismului.

Echipele, formate din maxim patru persoane, vor trebui să pregătească un meniu pentru aproximativ 30 de persoane, compus din mâncãruri tradiționale din cartof.

Juriul va puncta echipa (ținuta, organizarea, buna dispoziţie), pregătirea ingredientelor, pregătirea mâncărurilor, gustul şi prezentarea generală a preparatelor, dar şi decorarea mesei (aspect, decorare, folosirea de produse tradiţionale, originalitate), prezentarea meniului şi modul de servire. Conform regulamentului, organizatorii vor asigura cortul, standul (o masă şi o bancă), ceaunul, cartofii, iar echipele vor trebui să asigure condimentele, şorţurile, elementele pentru decorarea meselor, farfuriile, tacâmurile de unică folosinţă, uneltele şi materiile prime necesare. Taxa de participare va consta în două sticle de vin (o sticlă de vin roşu şi o sticlă de vin alb).

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail