Localitatea Băile Fortyogo, de lângă municipiul Târgu Secuiesc, va găzdui, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, Festivalul baloanelor cu aer cald X Balloon Fest, organizat cu sprijinul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Potrivit organizatorilor, 12 baloane multicolore vor oferi publicului un spectacol extraordinar, iar cei dornici se vor putea plimba cu acestea sau vor putea opta pentru zboruri ancorate.

„Îmbinăm frumuseţea zborului cu balonul cu aer cald cu prezentarea ‘la înălţime’ a atracţiilor naturale şi cele arhitecturale ale regiunii Târgu Secuiesc. Dacă vizitatorul judeţului nostru îşi doreşte ceva special, unic, ‘înălţător’, dar, în acelaşi timp, relaxant şi sigur, atunci locul lui este aici. Zborul cu balonul cu aer cald este un program foarte tentant şi spectaculos, care diferă de toate celelalte forme de zbor, fiind o atracţie turistică de nişă, care poate oferi o experienţă de neuitat”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Deak Gyongyver.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, la ora 16,00, iar evenimentul se va încheia duminică seara cu o petrecere în aer liber. Zilnic vor avea loc câte două serii de decolări cu baloanele cu aer cald, dimineaţa, nu mai târziu de 2 ore după răsăritul soarelui şi seara, cu 2-3 ore înainte de apus, cu condiţia să existe condiţii prielnice de zbor.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile ale festivalului vor avea loc numeroase activităţi pentru public, cum ar fi zbor în tandem cu paramotorul, concerte, spectacole de animaţie pentru copii, proiecţii de filme şi discotecă în aer liber.

Biletul de intrare la festival este de 20 de lei de persoană, iar o plimbare cu balonul cu aer cald la o altitudine de până la 1.000 de metri costă între 850 şi 1.100 de lei pentru adulţi şi jumătate din acest preţ pentru copii. Zborurile ancorate în trei puncte, la o altitudine de până la 30 de metri, costă 50 de lei pentru copii şi 70 de lei pentru adulţi.

Evenimentul este organizat de X Balloon Transylvania şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria municipiului Târgu Secuiesc, iar programul poate fi consultat pe pagina https://www.facebook.com/xballoontransylvania.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail