Fabrica . . Textila Oltul din Sfântu Gheorghe, cu o tradiţie în domeniul industriei uşoare de peste 130 de ani, va deschide la începutul lunii viitoare un atelier de confecţii în oraşul-staţiune Covasna, în care vor lucra aproximativ 70 de muncitoare.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat pentru AGERPRES că viitorul atelier se va axa pe confecţionarea lenjeriilor de pat.

„Conducerea fabricii doreşte să întărească partea de confecţii, mai exact partea de lenjerie de pat, cearceafuri, huse de pat şi feţe de perne (…) În staţiunea Covasna mai sunt şi alte fabrici de industrie uşoară, profilate pe îmbrăcăminte şi auxiliare, însă în domeniul confecţionării lenjeriei este mult mai uşor, nefiind necesară o experienţă foarte mare pentru a lucra la maşina de cusut”, a spus Kelemen Tibor.

El a menţionat că industria uşoară continuă să fie principala ramură generatoare de locuri de muncă în judeţul Covasna, unde există mai mult de zece fabrici de pantaloni care lucrează aproape în exclusivitate pentru export.

„Angajatorii din domeniul confecţiilor rămân într-un fel baza acestui judeţ (…) A avut loc o întâlnire a Comitetului local pentru dezvoltarea parteneriatului social în cadrul căreia reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, alături de cei ai şcolilor profesionale şi tehnice au identificat acest domeniu ca fiind în continuare dominant şi prioritar, alături de dorinţa angajatorilor de a dezvolta partea de IT (…) Angajatorii încearcă să impună anumite tendinţe, direcţii, pentru ca învăţământul să se plieze încet-încet pe ceea ce economia judeţului poate şi ce doreşte să fie în continuare”, a afirmat directorul executiv al AJOFM Covasna.

„Textila Oltul” a fost fondată în anul 1879 şi este una dintre cele mai vechi fabrici de profil din ţară. În 1999 a fost privatizată, proprietarul majoritar devenind compania Drapantex din Belgia. Fabrica confecţionează ţesături din bumbac sută la sută (tratate la cerere antialergic, antifungic, antibacterian, antimurdărire), producţia fiind destinată în principal exportului în ţări precum Belgia, Franţa, Italia, Germania şi Olanda.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail