Ajuns la cea de-a X-a ediţie, Festivalul gastronomic „Parada Cârnaţilor” ce se desfăşoară pe data de 19 mai, la Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe, dă şansa tuturor echipelor participante să obţină premiul cel mare, care constă într-o excursie de şapte zile, pentru patru persoane, în Grecia, pe Insula Thassos.

Excursia este organizată în luna iunie, cu cazare în Hotelul Vournelis de 3* (mic dejun inclus) şi este oferită de agenţia de turism Sun Travel.

Vajda Lajos, directorul Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ASIMCOV) Covasna, organizatoarea competiţiei, ne-a spus că până în prezent sunt înscrise în jur de 40 de echipe,  dar se aşteaptă la participarea a circa 80-100 de echipe.

Deşi greutăţile financiare cu care ne confruntăm cu toţii ar putea înclina balanţa  în luarea deciziei de participare la „Parada Cârnaţilor”, cei care au fost prezenţi la ediţiile anterioare pot confirma, cu certitudine, că o astfel de ocazie nu merită ratată. Şi asta datorită faptului că, acest festival îmbină în cel mai plăcut mod munca cu distracţia, şi aduce laolaltă pe cei care participă, cu vizitatorii.

Rămasă la valoarea din anii trecuţi, taxa de participare este 300 de lei. Conform regulamentului concursului, în schimbul acestei sume fiecare echipă va primi 10 kg de carne, 1 vas de plastic, o masă, şorţuri, 15 m membrană, 4 banderole şi 6 bilete pentru „suporteri”.

Ca în fiecare an, pe lângă gustul preparatelor, juriul va puncta echipa – costum, organizare, buna dispoziţie, pregătirea ingredientelor pentru preparate, amenajarea mesei- decor, produse tradiţionale, originalitate, procesul de preparare a cârnaţilor, aspectul şi gustul acestora: „Gustul va fi foarte important, dar şi modul în care se comportă echipa, felul în care decorează masa, etc”, a explicat Vajda Lajos.

Ca urmare, cei care încă mai stau pe gânduri ar trebui să se gândească la faptul că, pe lângă  plăcerea participării la acest eveniment culinar deosebit, ar putea fi chiar ei câştigătorii marelui premiu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail