Iniţiatorii programului Com’ON Sepsi, lansat la Sfântu Gheorghe în anul 2019, au anunţat că doresc să îşi mărească echipa de facilitatori, pentru a determina cât mai mulţi tineri să se implice activ în viaţa comunităţii locale.

Cei care se vor alătura echipei vor primi o remuneraţie netă de 1.300 lei pe întreaga perioadă a activităţii.

„Avem o veste bună: în curând începe o nouă ediţie a Com’ON Sepsi! Dacă te interesează munca pentru comunitate şi doreşti să ajuţi tinerii să se dezvolte şi să implementeze ideile şi iniţiativele lor, atunci aceasta sarcina este potrivită pentru tine. Dacă te descurci bine să lucrezi cu tinerii, îţi place să inspiri pe alţii şi eşti dispus să te implici în comunitatea locală, atunci tot ce trebuie să faci este să aplici pentru a face parte din echipa de facilitatori a Com’ON Sepsi (…) Care este rolul unui facilitator? Echipa de facilitatori a Com’ON Sepsi informează tinerii despre oportunităţile de participare, participă la mobilizare şi îi ajută în pregătirea, dezvoltarea, depunerea şi, dacă este necesar, implementarea iniţiativelor lor (…) Facilitatorii vor primi o remuneraţie individuală netă de 1.300 lei pe întreaga perioadă a activităţii”, menţionează coordonatorii programului pe pagina de internet.

Cei interesaţi se pot înscrie până pe data de 10 iunie a.c, completând formularul postat pe site-ul programului, iar contractul va fi încheiat pentru perioada 10 iunie-10 noiembrie 2023.

Programul de bugetare participativă Com’ON Sepsi, lansat de Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero, în parteneriat cu Grupul PONT şi Primăria Sfântu Gheorghe, îşi propune să încurajeze implicarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani în viaţa comunităţii, prin diverse proiecte iniţiate şi derulate de ei.

Proiectele înscrise în program sunt supuse votului publicului, iar cele declarate câştigătoare vor fi finanţate de autorităţile locale.

„Com’ON Sepsi oferă tinerilor oportunitatea de a-şi realiza ideile şi de a participa activ la procesele de construire a comunităţii locale. Programul primeşte iniţiative de la echipe formate din tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, care doresc să implementeze ideile lor în zona Sfântu Gheorghe şi care sunt accesibile publicului gratuit. În concordanţă cu principiul bugetării participative, programul îşi propune să implice cetăţenii Sfântu Gheorghe în utilizarea bugetului local (o parte din acesta), astfel încât rezidenţii oraşului să decidă prin vot asupra implementării şi recompensării ideilor echipei”, au precizat iniţiatorii programului.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

https://www.facebook.com/comonsepsi

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail