Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) a catalogat, joi, drept „obrăznicie” faptul că omologii săi din ţară se plâng că nu le ajung banii pentru plata salariilor după ce au mărit veniturile angajaţilor în urmă cu câteva luni.
Antal Arpad a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aceşti primari dau dovadă de „ipocrizie” şi că îşi bat joc de „ideea de autonomie locală”.
„Nu pot să vă spun dacă salariile angajaţilor Primăriei Sfântu Gheorghe vor creşte anul viitor, pentru că încă facem analize pe bugetul anului 2018, (…) dar un lucru este sigur – dacă un primar astăzi se plânge că nu poate să plătească salariile angajaţilor este problema lui şi nu a Guvernului. Adică mi se pare chiar o obrăznicie – am citit undeva că nu ştiu câţi primari se plâng Guvernului că nu pot plăti salariile. Păi, în momentul în care consiliul tău local a votat care să fie cuantumul salariilor pentru angajaţi, tu aveai obligaţia să te încadrezi în buget. Adică, dacă nu te-ai încadrat, adică dacă vrei să dai salarii mari, dar nu ai venituri, atunci să nu te plângi (…) Chiar mi se pare că ne batem joc de ideea de autonomie locală. Până acum ne-am plâns că nu suntem lăsaţi să decidem, iar când decidem suntem populişti, pentru că aceasta este problema, suntem populişti şi dăm salarii foarte mari, iar în octombrie sau noiembrie spunem că nu mai avem bani. Păi, tu ai decis aşa, de ce nu ai calculat în aşa fel încât să te încadrezi în buget. Adică chiar există multă ipocrizie în toate aceste discuţii”, a afirmat Antal Arpad.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail