Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a declanşat ieri dimineaţă o acţiune de verificare la Spitalul judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din municipiul Sfântu Gheorghe.

Din primele informații primite de la managerul Spitalului județean de Urgență, Andras Nagy Robert, au fost sigilate două cabinete de neurologie, aflate în incinta Policlinicii şi spitalului.

„Nu știu nimic. Am constatat vizual în această dimineață, la începutul programului. (…) Nu avem nicio informație, nu știm ce este și de unde a pornit. Au sigilat un cabinet de neurologie, și un cabinet medical în cadrul secției de Neurologie.”, a declarat pentru „Mesagerul de Covasna”, managerul Spitalului județean de Urgență, Andras Nagy Robert.

Conducerea DGA Covasna a confirmat faptul că se fac percheziții la mai multe unități medicale din județ.

„La data de 30 martie 2017, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciile Judeţene Anticorupţie (S.J.A.) Covasna, Brașov, Mureș şi Harghita au pus în executare 12 mandate de percheziție, respectiv la Spitalul Județean de Urgență Covasna, Serviciul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Covasna, Policlinica Spitalului Județean, un cabinet medical individual de familie, precum şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Covasna şi Braşov.”, au transmis reprezentanții DGA Covasna.

Potrivit acestora, perchezițiile au vizat activitatea infracțională a unor medici, precum și a unor intermediari, într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, constituită ca urmare a unor denunțuri depuse la SJA Covasna, și care are ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

„În fapt, medicii din cadrul instituțiilor sus menționate sunt suspectaţi că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita obținerea de către persoane interesate a deciziilor de obținere/menținere în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat. (…) Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, au mai transmis reprezentanții DGA Covasna.

Conform informațiilor furnizate de aceștia, ofițerii de poliție judiciară ai DGA au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi al Județului Covasna.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail