Foştii salariaţi de la Hotelul Montana din staţiunea Covasna, care au rămas fără locuri de muncă în urma disponibilizărilor de  la sfârşitul lunii decembrie 2013, au ieşit ieri în stradă şi au protestat împotriva acestei măsuri considerată de ei ca fiind  „ injustă” .

Cu pancarte, steaguri şi fluierături, disponibilizaţii au dorit să atragă atenţia conducerii societăţii că  nu  vor altceva decât să aibă un loc de muncă, pe mai departe, în cadrul unităţii în care şi-au desfăşurat activitatea pe parcursul mai multor ani. Printre persoanele disponibilizate s-au  numărat  foşti salariaţi care  au lucrat   la Hotelul Montana încă de când acesta a fost deschis.  Doamna Preda Floarea a venit la protest direct de pe patul de spital unde a ajuns ca urmare a stresului provocat de desfacerea contractului de muncă. Aceasta a declarat că fără un loc de muncă nu are posibilitatea să-şi întreţină cei doi copii care fac naveta la şcoală în Sfântu Gheorghe, şi pentru care achită lunar, doar pentru transport, suma de 470 lei. „ Nu-mi doresc altceva decât să lucrez. Cu un ajutor de şomaj de 400 lei nu mă pot descurca” a precizat femeia care, după protest, s-a întors la spitalul unde e internată. După 37 de ani de muncă la Hotelul Montana din staţiune,  doamnei  Péterfy Irén i-ar mai fi trebuit mai puţin de o lună de zile pentru a se putea pensiona. Cu toate acestea, şi dânsa a primit decizia de desfacere a  contractului de muncă. „ I-am rugat să nu mă pună pe drumuri, sau măcar să-mi dea zilele libere pe care le aveam de luat. Dar rugămintea mea nu a avut nicio valoare în faţa angajatorilor” ne-a mărturisit femeia.

Liderul Sindicatului Sanitas,  Vasile Neagovici, a declarat că protestele vor continua şi în zilele următoare, iar el  aşteaptă ca  reprezentanţii societăţii Sind Tour Trading Kft să revină asupra deciziilor de desfacere a contractelor de muncă pentru cei disponibilizaţi la sfârşitul lunii decembrie 2013.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail