Directorul Crucii Roşii Covasna, Pap Adolf, a declarat că organizaţia pe care o conduce şi-a „supradimensionat” serviciile în ultimele luni, pentru a sprijini autorităţile şi cetăţenii în lupta împotriva noului coronavirus, însă, contrar aşteptărilor, nu au venit foarte multe solicitări din partea populaţiei, întrucât oamenii s-au ajutat reciproc.

„Eu cred că, pe lângă toate efectele negative pe care le ştim şi le trăim în fiecare zi, partea pozitivă este că totuşi oamenii au început să se intereseze unii de alţii, să le pese mai mult, să se ajute reciproc mai mult (…) Noi intervenim acolo unde autorităţile publice nu au posibilitatea, suntem în contact permanent cu autorităţile publice şi în cazul în care ne semnalează că nu pot ajuta, nu pot interveni la un caz, atunci ne deplasăm noi. Dar, avem cazuri diferite, foarte diferite, de la cumpărat mâncare pentru pisici, la transport la bancă pentru ridicarea unui card şi alte evenimente, avem toate tipurile de situaţii la vârstnici care nu au la cine să apeleze. Ceea ce am constatat eu este faptul că noi am supradimensionat toate serviciile Crucii Roşii, aşteptându-ne la o solicitare de ordinul sutelor, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat. Aceasta mie îmi denotă că totuşi acele anunţuri şi mesaje cu fiţi atenţi la persoanele vârstnice, întrebaţi dacă au nevoie de ceva, care au fost difuzate şi de Consiliul Local şi de alte ong-uri peste tot, şi pe Facebook, eu cred că au avut efect şi cred că, într-adevăr, oamenii s-au uitat în jur, s-au uitat la vecini, s-au uitat la persoanele vârstnice şi acest impact pozitiv se datorează acestui efect”, a declarat Pap Adolf.

Acesta a afirmat că organizaţia este pregătită cu resurse materiale şi umane să intervină în orice moment, precizând că la ora actuală în cadrul filialei Covasna activează peste 200 de voluntari.

„Nu ştim cum o să reacţioneze populaţia din momentul în care se vor relaxa măsurile şi o să intrăm în normalitate. Suntem în standby, să zic aşa, să vedem ce se va întâmpla. Noi stăm şi aşteptăm şi dacă o să fie cazul, vom interveni”, a spus el.

Printre altele, Pap Adolf a amintit faptul că Crucea Roşie aniversează vineri 161 de existenţă, menţionând că în judeţul Covasna aceasta activează din anul 1880.

„În judeţul Covasna avem o istorie de 140 de ani. La Târgu Secuiesc, când s-a construit spitalul „Szentkereszty Stephania”, în 1880, a fost prima intervenţie a Crucii Roşii în judeţ”, a precizat Pap Adolf.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail