Echipa de lucru a proiectului „OFF to SPAS” s-a întrunit în cadrul unui atelier de lucru de două zile la Castelul Mikes din Zăbala. Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna participă la acest proiect finanţat de Comisia Europeană, alături de parteneri din Ungaria, Suedia, şi Belgia.

Scopul proiectului îll reprezintă  realizarea, la nivel transnaţional în Europa Centrală, a unor pachete turistice cu specific balnear care vizează persoanele de vârsta a treia şi facilitarea fluxurilor de turism în afara sezonului de vârf, oferind în acelaşi timp oportunităţi pentru înviorarea turismului balnear şi medical din judeţul Covasna.

Specialiştii din trei ţări s-au reunit, în perioada 6–7 octombrie, pentru consultări privind dezvoltarea pachetelor turistice, călătoria de studiu organizat la sfârşitul lunii octombrie, la Covasna, a unui grup de zece persoane compus din specialişti în turism din Suedia şi Germania,  precum şi conţinutul materialelor de promovare și de informare. Echipa a studiat spaţiile de cazare şi bazele de tratament din staţiunea Covasna, incluse în pachetul turistic, informându-se şi asupra „metodei Covasna”, aşa cum este cunoscut tratamentul cardiacilor cu ape minerale și mofete.

Dintre elementele suplimentare incluse în oferta pachetelor de servicii turistice – care este menită, de asemenea, să promoveze îmbătrânirea activă și sănătoasă – membrii echipei au vizitat Peştera Pucioasa, cea mai mare mofetă sulfuroasă din Europa, au făcut baie la picioare la Baia fetelor Apor şi au prins gustul turismului nobiliar.

 

 

„În domeniul serviciilor de spa şi de wellness, care sunt foarte căutate, este recomandabil extinderea ofertei balneo cu unele servicii bazate pe resurse naturale şi ospitalitate nobiliară. Măsura este justificată şi prin faptul că aceasta este o destinaţie mai puţin cunoscută.” – a spus, Ophélie Durand, reprezentanta Age Platform.

Valorificarea pe piaţa scandinavă şi germană a produsului turistic ce va fi gata până în luna septembrie a anului viitor, precum şi prezenţa comună cu staţiunea Hévíz, cu o tradiţie balneară de peste 200 de ani, poate servi pe termen lung la stimularea turismului medical local.

 

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail