Agent-șef principal  Nicolae Pavel, angajat al I.P.J Covasna- Serviciul de Investigații Criminale la Compartimentul Combaterea Furturilr și Traficului de Autovehicule, liderul Biroului Teritorial Covasna al S.N.A.P, a fost premiat cu Diplomă de excelență în semn de apreciere pentru creativitatea și talentul literar pentru lucrarea „Anchetele Comisarului M” la Salonul de carte, ediția a XXII a, București, organizat de M.A.I.

 

Evenimentul  a avut loc la Centrul Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Salonului de carte, ediția a XXII a (juristă, polițistă și civică), București. Cu această ocazie, a fost lansată antologia de proză polițistă apărută la editura M.A..I – colecția Police Club în care a fost publicată și lucrarea  „Anchetele Comisarului M” aparținând agentului Nicolae Pavel.

Lucrarea a fost selecționată dintre multe lucrări sosite din țară pe adresa Concursului de proză polițistă organizat de Editura Ministerului Afacerilor Interne, în luna octombrie. Antologia de proză polițistă a fost extrem de apreciată, ea fiind propusă ca obiect de studiu în școlile de subofițeri.

În anul 2009, agentul Nicolae Pavel a mai obținut premiul III la Concursul Național „Inovație în activitatea polițienească”, pentru lucrearea „Înșelăciunea prin mijloace de comunicații electronice”. Și tot din acel an a devenit colaborator al revistei „Pentru Patrie” unde publică eseuri, publică în mediul online pe site-urile organizației profesionale și a organizației sindicale din care face parte.

Sunt printre puținii norocoși care au avut ocazia să citească „Aventurile comisarului M” imediat după ce a fost premiată. O poveste captivantă și emoționantă, presărată cu informații utile pentru cei care lucrează în domeniu, despre condiția polițistului într-o societate care judecă după uniformă, fără să știe ce drame se petrec în spatele ei.

Despre gânduri albe, gânduri negre, profesionalism, perfecționism, despre sentimentele contradictorii care îl încearcă atunci când este nevoit de multe ori ca înainte de a fi tată, soț, fiu, să fie un bun angajat, să se descurce în orice situație, depășind de multe ori  limitele normalului, chiar dacă asta presupune riscuri pentru el și familia lui, implicată fără voie.  Riscuri la care, în general, cei îmbrăcați în uniforma statului  sunt supuși aproape în fiecare zi, fără să li se acorde respectul cuvenit în societate. Și asta pentru că există forțe care au interese meschine în a distruge credibilitatea acestor instituții de apărare, pentru a provoca haos și neîncredere în rândul populației, dar asta este deja o altă poveste despre care ar trebui să aibă curajul să vorbească ei, care duc greul uniformei, al jurământului depus, zie de zi – fără să crâcnească.

Comisarul M – un model pe care mulți ar trebui să-l urmeze!

Felicitări și inspirație, domnului Pavel Nicolae.

Sper ca într-o zi să ne putem bucura de un volum personal. Merită!

 

Mihaela Aionesei (Târgu Secuiesc)

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail