Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe va prezenta astăzi, 2 octombrie, spectacolul documentar „Despre oameni și cartofi”, la un festival de teatru de la Piatra Neamț, o reprezentație având loc mâine și la Iași.

La Festivalul de Teatru Piatra Neamț, ajuns la cea de-a 31-a ediție, sunt invitate numeroase echipe de teatru și specialiști din domeniu, evenimentul cuprinzând și ateliere teatrale.

Evenimentul a început în 18 septembrie și se va desfășura până astăzi, 2 octombrie. Tot astăzi, de la ora 16.00, programul cuprinde spectacolul documentar „Despre oameni și cartofi”, în regia lui Radu Afrim, prezentat de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, ce  a avut premiera în luna septembrie a anului trecut. Spectacolul este inspirat de o tragedie ce a avut loc în județ în 2012 și în urma căreia nouă persoane și-au pierdut viața, după ce remorca în care se aflau când se întorceau de la cules cartofi a fost spulberată de tren.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 12 ani și este urmat de discuții cu publicul.

Joi, 3 octombrie, „Despre oameni și cartofi” va fi prezentat la Ateneul din Iași.

Programul echipei TAM – pe luna octombrie – este unul încărcat.

În 8 octombrie, de la ora 19.00, la sala Arta, va avea loc spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant.

Tot la sala Arta,  de la ora 19.00, va putea fi văzut, în 12 octombrie, „Dragonul de aur”, în regia Catincăi Drăgănescu, după care între 13-19 octombrie se va desfășura festivalul DbutanT, organizat de TAM – „o ediție explozivă, poate cea mai complexă de până acum, ediție dedicată dansului și muzicii”, după cum anunța conducerea instituției.

În 23 octombrie, de la ora 19,00, la Sala Arta, va putea fi văzut spectacolul „Și liniștea are puls”- în  regia lui Horia Suru, iar în 27 octombrie, în același loc, de la aceeași oră, va fi prezentat spectacolul „153 de secunde”, în regia Ioanei Păun, în cadrul unui turneu AFCN.
În 29 octombrie,  tot de la ora 19.00, la sala Arta, va avea loc spectacolul „Faust Family”, în regia lui Nagy Botond, iar în 31 octombrie, de la ora 19,00, la sala Arta, va fi prezentat spectacolul „Baby blues” (regia și dramaturgia semnată de Victor Olăhuț), tot în cadrul AFCN.

Stagiunea 2019-2020 va aduce multe surprize iubitorilor teatrului. Printre noutățile acesteia se numără spectacolul „Roma Futurism”, coproducție TAM/ Giuvlipen, în regia Tinei Turnheim, spectacolul „… de V. Alecsandri”, în regia lui Alexandru Dabija, dar și „Pisicile aristocrate”, pe muzica originală de Zeno Apostolache, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Pentru stagiunea 2019-2020, TAM a pregătit trei tipuri de abonamente: abonamentul CLASIC – ce cuprinde 10 spectacole (la alegere din repertoriul curent) – la prețul de 100 lei; abonamentul ECONOMIC – cu 10 spectacole (la alegere din repertoriul curent) – la prețul de 65 lei (elevi, studenți și pensionari), și abonamentul PRICHINDEL – cu 4 spectacole invitate (teatre de copii si de animație din țară) –  la prețul de 30 lei.

Abonamentele pot fi achiziționate în continuare de două persoane, numărul spectacolelor vizionate în acest caz înjumătățindu-se. Astfel, în cazul abonamentelor „Clasic”  și „Economic” vor putea fi vizionate în doi cinci spectacole, iar în cazul abonamentului „Prichindel”, două.

Detalii pot fi aflate accesând https://www.tam.ro/contact.

Ana Ciorici COSTACHE

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail