Anul 2021 a adus multe noutăți pentru locuitorii din Baraolt: legislația care a intrat în vigoare la începutul anului a făcut obligatorie colectarea separată a deșeurilor biodegradabile în toate orașele și localitățile și, de asemenea, a pus un accent mai mare pe deșeurile selective.

În colaborare cu Primăria oraşului, societatea de salubritate TEGA a amplasat peste 20 de containere pentru sticlă în Baraolt. Directorul TEGA, Máthé László, a declarat: „Până acum obișnuiam să colectăm deșeurile într-un singur container, dar de mai bine de o lună luăm sticla separat. Unele zone din oraș sunt de asemenea mai bine monitorizate, există mai puțină sticlă în deșeurile mixte sau PET-uri, dar putem spune că rezultatul ar putea fi mai bun în acest domeniu.”

Potrivit directorului societății de salubrizare, locuitorii din Baraolt au fost foarte deschiși la colectarea de deşeuri biodegradabile. „Trebuie să spun că sunt puțin înaintea celor din Sfântu Gheorghe în această privință. Sticla este, de asemenea, o problemă importantă, deoarece poate fi colectată și schimbată cu bere în cadrul campaniilor noastre de colectare a deșeurilor de două ori pe an. Aceasta ar fi o opțiune, cealaltă ar fi, evident, un punct de colectare separat pentru sticle, dacă cineva nu dorește să păstreze sticlele și borcanele. Văd că oamenilor din regiune le place să trăiască într-un mediu curat, sunt oameni conștienți de mediul înconjurător: de aceea am adus mai multe containere pentru sticle în Baraolt, iar acum sarcina noastră este să conștientizăm importanța utilizării lor: sticla nu este aruncată la gunoi împreună cu deșeurile mixte, ci este reutilizată”, a menționat directorul TEGA, Máthé László,

Într-un comunicat al Biroului de presă al TEGA SA se precizează că societatea  colectează sticla în containerele verzi, dar este important de știut că geamurile, parbrizele și alte tipuri de sticlă plată nu sunt considerate reciclabile și trebuie aruncate în deșeurile menajere mixte.

„În Baraolt, ONG-urile organizează, de asemenea, colectări de deșeuri în cooperare cu TEGA, iar la cea mai recentă acţiune au colectat 1,5 tone de deșeuri electronice, 300 de litri de ulei menajer uzat și aproximativ 200 kg de sticlă cu ajutorul asociației ZIKE.”- mai arată sursa citată.

M.D.C.

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail