Covăsnenii și toți cei interesați să descopere frumusețile Covasnei, din mersul bicicletei, sunt invitați la un tur ciclist, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16.00, cu pornire din fața Hotelului „Bradul”, din stațiune.

Acțiunea se derulează în cadrul proiectului intitulat „COVASNA DIN MERSUL BICICLETEI”, realizat cu sprijinul orașului Covasna.

„Grupul ţintă al evenimentului este format din cercetaşii covăsneni ai Grupului de iniţiativă <<Kogaion>> Covasna, însă invitația de a li se alătura cercetașilor este adresată tuturor covăsnenilor care vor să petreacă o zi frumoasă în natură. Frumos şi sănătos – cercetăşeşte! Zona Covasna beneficiază de locuri frumoase, bogăţii naturale, însă acestea nu sunt cunoscute publicului larg la adevărata lor valoare. Oferim copiilor ocazia să le cunoască, într-un tur în care scopul nu este numai de a pedala, ci și de a dezvolta spiritul de orientare, dar și cunoștințele lor despre patrimonial cultural și natural al zonei.”- a declarat ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, prof. Florentina Teacă, șefa centrului local cercetășesc „Kogaion” Covasna.

Potrivit acesteia, traseul a fost pregătit din timp, iar startul va fi dat din fața Hotelului „Bradul” din Voinești. Traseul va continua pe varianta orașului Covasna (drumul forestier Hanko), străzile Pava de Jos, Gării, 1 Decembrie 1918, Kalvin, Gheorghe Doja, Piliske, Brazilor, Toth, Florilor, Horea, Cloșca și Crișan, Cuza Vodă și se va încheia în parcul de lângă Complexul Valea Zânelor din Voinești, unde organizatorii vor oferi diplome și pizza.

„Beneficiem de sprijinul și supravegherea Serviciului Rutier al Poliției Stațiunii Covasna. În ziua turului vom verifica bicicletele, echipamentul de siguranță, materialele de prim ajutor, vom prezenta regulile și măsurile de siguranță, etc. ”- a precizat prof. Florentina Teacă.

Potrivit acesteia, grupul de iniţiativă Kogaion face parte din marea familie „Organizaţia Naţională Cercetaşii României” (ONCR). Constituit la sfârşitul anului 2015, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna, este loc de întâlnire pentru peste 50 de copii care şi-au asumat sloganul ONCR „Creăm o lume mai bună”.

„Ce este cercetășia? <<A avea încredere în tine şi în alţii. A te educa pentru a fi util tuturor. A învăţa pentru a putea ajuta. A face tot ce-ţi stă în putere. A nu te descuraja, a nu te da bătut. A crede>>. Cercetaşul este <<loial, de încredere, săritor, prietenos, politicos, bun, ascultător, econom, vesel, curajos, pur, credincios>>. Nu e un portret al tânărului ideal, e unul realizabil. Un cercetaş nu e un om perfect, e doar un om care… se străduieşte, alături de alţii, să lase lumea <<puţin mai bună decât a găsit-o>>. Un om care speră! Mai presus de orice altceva, cercetăşia este despre tine şi despre a te bucura de lucrurile pe care le faci, indiferent ce faci – și vor fi întotdeauna o mulţime de făcut.>>- conform site-ului Organizației Naționale <<Cercetașii României>>”- a transmis șefa centrului local cercetășesc „Kogaion” Covasna.

Acțiunea de sâmbătă este încă un proiect frumos al Asociației covăsnene „Grit”.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail