La sediul Colecției Publice Cinegetice din Sfântu Gheorghe, str. Gróf Mikó Imre nr.11, va avea loc marți, 17 octombrie a.c., la ora 12:00, deschiderea expoziției Verde Comestibil și lecția de muzeu Natura hrană vie, susținută de dr. Oleniuc Florentina Carmen, biolog.

Această activitate muzeală organizată de Asociația de Utilitate Publică Vadon, în parteneriat cu Muzeul de Științele Naturii din Suceava și în colaborare cu Departamentul de Comunicare, Marketing și Educație Muzeală din cadrul Muzeului Național al Bucovinei, se adresează elevilor din școlile primare și gimnaziale.

Potrivit organizatorilor, lecția de muzeu va prezenta plante comestibile lemnoase, arbustive și ierboase spontane (sălbatice) herborizate, care habitează în pădurile și câmpiile României.

„În cadrul acestei lecții de muzeu vor fi prezentate date generale despre: răspândirea geografică a speciilor vegetale, modul și timpul corect de recoltare sau culegere al plantelor comestibile, prezentarea celor mai importante metode de întrebuințare (din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre) a plantelor spontane în alimentația umană cotidiană.

Populația umană întrebuințează organele vegetative (frunze, rădăcini, tulpini) și cele reproducătoare (flori, fructe, semințe) ale plantele comestibile sălbatice atât sub formă lichidă (siropuri, ceaiuri, tincturi, infuzii, cataplasme) cât și sub formă solidă ( zdrobită, macerată, tăiată, prăfoasă).

Această activitate de muzeu va descrie specii precum: hreanul, stevia, loboda, untișorul, năsturelul, bumbușorii, alunul, măceșul, socul, păducelul, pinul, castanul comestibil, măcriș mărunt, măcrișul iepurelui, osul iepurelui, orz, orzoaică, mei, sorg, hrișcă, secară, bame, măzăroi și fasolită, ceapă și usturoi sălbatic, ferigă și brusture dulce, podbal”, se arată în comunicatul de presă transmis către Mesagerul de Covasna.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail