Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe va găzdui timp de două săptămâni o expoziţie de fotografii realizate în cea mai mare parte de elevi din judeţele Covasna şi Tulcea care au participat în această vară la o tabără ecologică organizată de Fundaţia ProNatura şi Societatea Ornitologică Română (SOR) în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Expoziţia reuneşte imagini surprinse în timpul activităţilor de observare a păsărilor, peisaje din Deltă, dar şi aspecte cotidiene din cele două tabere de la Maliuc şi Vadu în care copiii au stat timp de zece zile. Expoziţia vernisată luni este completată cu o serie de fotografii profesioniste realizate de Bogdan Ciungara din Braşov.

Coordonatoarea proiectului, Ana-Maria Lazăr, a declarat pentru AGERPRES că Fundaţia ProNatura şi SOR vor continua seria proiectelor comune prin deschiderea unui cerc de ornitologie la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, la care se pot înscrie până pe data de 1 octombrie atât elevi din clasele primare şi gimnaziale, cât şi elevi de liceu. Aceasta a menţionat că membrii cercului vor avea posibilitatea de a efectua deplasări pe teren pentru cunoaşterea şi monitorizarea păsărilor, dar şi de a participa pe viitor la diverse tabere ornitologice.

Ana Maria Lazăr a amintit, de asemenea, că la Sfântu Gheorghe s-au pus recent bazele unei filiale a SOR în care se poate înscrie orice persoană pasionată de natură şi păsări. Taxa este de 30 de lei pe an, iar legitimaţia de membru SOR oferă şi o serie de avantaje cum ar fi, spre exemplu, acces gratuit la muzee partenere din ţară şi străinătate.

Proiectul “Delta Dunării ne priveşte pe toţi! Ne implicăm împreună” a fost finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, dar şi de o serie de sponsori care au înţeles importanţa susţinerii educaţiei ecologice a tinerei generaţii, printre aceştia numărându-se OTP Sfântu Gheorghe şi Doripesco Braşov.

Cei 20 de elevi din Covasna şi Tulcea care au fost în tabăra din Deltă au mai avut posibilitatea de a participa la cursuri de inelare a păsărilor, de orientare turistică, de protecţie a mediului şi de prim-ajutor.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail