De la stânga la dreapta: Mădălin Guruianu, Marius Obreja (preşedintele organizaţiei judeţene a PNL) şi prof. Cziprian Lorand.

Biroul Politic al PNL Sfântu Gheorghe a decis să susţină la alegerile de anul viitor candidaturile lui Cziprian Lorand şi Mădălin Guruianu pentru funcţiile de preşedinte al Con­siliului Judeţean Covasna, respectiv de primar al muni­cipiului Sfântu Gheorghe.

Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în baza unei decizii luate la nivel central de conducerea USL, PNL va face nominalizările pentru ambele funcţii menţionate.

Guruianu a adăugat că în ce-l priveşte, candidatura rămâne definitivă, dar profesorul universitar Cziprian Lorand va trebui să obţină sprijin şi din partea altor filiale din judeţ, nefiind exclus să apară şi alte candidaturi.

Mădălin Guruianu a reafirmat dorinţa organizaţiei municipale Sfântu Gheorghe, pe care o conduce, ca PSD şi PNL să meargă cu liste separate la alegerile pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna, pe considerentul că astfel vor reuşi să atragă mai multe voturi decât cu o listă comună sub semnul USL.

„Vom încerca să obţinem acordul de la centru, deşi nu ştiu dacă vom reuşi (…) Oricum, în judeţul Covasna (unde 75% din populaţie este de etnie maghiară – n.r.) nu credem că avem şanse reale de a câştiga niciuna dintre aceste două funcţii, dar vrem să participăm la alegeri pentru a transmite un mesaj de normalitate în această zonă şi pentru a promova buna convieţuire interetnică. Drept dovadă, am propus un etnic maghiar pentru Consiliul Judeţean”, a mai spus Mădălin Guruianu.

Pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe şi-au mai anunţat candidaturile actualul primar Antal Arpad (UDMR) şi omul de afaceri braşovean Gheorghe Iliescu, care va participa la alegeri ca independent.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail