Organizaţia judeţeană a PSD Braşov a început desfăşurarea unor cursuri privind comunicarea candidaţilor cu alegătorii, dar pregătirea în ceea ce priveşte legalitatea documentelor cu care vor lucra candidaţii, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci.

. . „Este o iniţiativă a organizaţiei judeţene, un proiect care este prins şi în programul Ligii Aleşilor Locali ai PSD, de la nivelul judeţului. Împreună cu preşedintele Ligii Aleşilor Locali, Tiberiu Chirilaş, primarul de la Vama Buzăului, vom desfăşura aceste cursuri. Eu le voi prezenta candidaţilor tot ceea ce ţine de legalitatea documentelor, ceea ce am învăţat cât am fost prefect, iar domnul Chirilaş, pe partea de comunicare cu alegătorii. Am început aceste cursuri acum tocmai în ideea de a avea candidaţi care nu vor fi la diverse întruniri doar pentru a ridica mâna. Consilierii locali nu au doar atributul de a ridica mâna, trebuie să cunoască şi pentru ce ridică mâna. Ne dorim ca viitorii primari şi consilieri locali şi judeţeni să devină nişte profesionişti. Este una din devizele pe care noi dorim să o lansăm – profesionişti în administraţie”, a explicat Mihai Mohaci.

El a adăugat că îşi doreşte o administraţie transparentă, fără birocraţie, făcută în interesul cetăţeanului. De asemenea, va exista şi o fişă de post a consilierului local şi judeţean, pentru ca aceştia să îşi cunoască toate atribuţiile şi responsabilităţile pe care le au. Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD Braşov a mai arătat că la Consiliul Judeţean se doreşte transparenţă şi deschidere totală.

La rândul său, Tiberiu Chirilaş a susţinut că este nevoie de o comunicare directă a candidaţilor cu alegătorii.

„Comunicarea trebuie să fie precisă, simplă şi directă, adică PSD. Candidaţii trebuie să ştie ce trebuie să spună alegătorului, cum să spună, ţinuta pe care trebuie să o aibă, astfel încât mesajul pe care-l transmite să fie cât se poate de clar şi înţeles de cei cărora le este adresat”, a punctat primarul de la Vama Buzăului, candidat pentru un nou mandat la această funcţie.

În prima fază vor fi pregătiţi candidaţii la funcţia de primar şi primii 10 candidaţi de pe lista consilierilor locali şi judeţeni consideraţi eligibili, urmând ca după alegeri aceste cursuri să continue, cel puţin odată sau de două ori pe trimestru, şi în ceea ce priveşte partea juridică, astfel încât să fie o abordare unitară la nivelul judeţului.

„Dorim o reformare în partid şi un alt mod de lucru în rândul consilierilor locali. Transparenţa trebuie să fie la loc de cinste”, a concluzionat preşedintele interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci.
AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail