Camera Agricolă Judeţeană Covasna şi Brașov anunţă începerea, în . .
perioada septembrie–octombrie, a unor noi cursuri de formare
profesională în meseriile apicultor şi agricultor montan, recunoscute
de Ministerul Muncii.

„Prin Camera Agricolă Judeţeană organizăm cursuri de calificare care
oferă locuitorilor judeţului posibilitatea de a câştiga cele necesare
traiului. Pe lângă cursurile de calificare în meseriile de apicultor
şi agricultor, s-au bucurat de un mare interes şi cursurile de formare
în domeniul producției vegetale și creșterii animalelor, precum şi
cursul de preparare a brânzeturilor. Nimic nu ilustrează mai bine
necesitatea acestor cursuri de calificare decât cei 500 de persoane
care au obţinut diplome de calificare.” – a declarat Tamás Sándor,
preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Cursurile de apicultor organizate începând cu data de 23 septembrie se
derulează pe o perioadă de 3 luni, cu 120 de ore teorie şi 240 de ore
practică. În perioada 2012–2015, 90 de persoane au absolvit cursurile
şi au obţinut diplome de calificare în meseria de apicultor,
organizate de Camera Agricolă Judeţeană Covasna. Lucrătorii în
domeniul apiculturii au obţinut diplome de calificare profesională
care se putea utiliza la accesarea fondurilor europene.

Camera Agricolă Judeţeană Covasna a obţinut autorizaţia pentru
organizarea unor cursuri de calificare cu durata de şase luni în
meseria de agricultor montan (calificare mixtă: în domeniul producției
vegetale, creșterii animalelor şi al silviculturii).  Durata acestui
curs este de 720 de ore, cu 240 de ore teorie şi 480 de ore practică.
În cadrul acestui curs de calificare ce s-a derulat în perioada toamna
2014 şi primăvara 2015, 23 de persoane au obţinut certificate de
calificare profesională.  Un nou curs în acest domeniu, se va organiza
cel mai repede la Întorsura Buzăului. La acest curs se aşteaptă
înscrierea a 15 persoane, până la mijlocul lunii octombrie.

Deák Mária, apicultor din judeţul Covasna, a evaluat pozitiv cursul de
calificare iniţiat de Camera Agricolă Judeţeană Covasna. În opinia
acesteia, „este nevoie de formarea profesională continuă, este
important ca un apicultor începător să înveţe tainele meseriei de la
profesionişti. Informaţiile din cărţile de specialitate nu sunt
suficiente, de aceea este nevoie de acest tip de educaţie în cadrul
căruia participanţii au posibilitatea să dobândească şi cunoştinţe
practice.”

Camera Agricolă Judeţeană Covasna organizează, în funcţie de
solicitările primite, cursuri de calificare la Sfântu Gheorghe şi
Târgu Secuiesc. Cei interesaţi pot obţine informaţii la telefonul nr.
0752270978, persoană de contact: Horváth Klára Ildikó, referent de
specialitate.

Consiliul Judeţean Covasna
Biroul de presă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail