Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe a demarat,  luni, un curs de ospătari și unul de bucătari, la Târgu Secuiesc. Participanții vor descoperi nu numai taine ale acestor meserii, ci vor putea să își îmbogățească și cunoștințele lingvistice.

Conform directorului Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, Gáj Nándor, cursurile sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), au durata de șase luni și cuprind atât parte teoretică, susținută la Liceul „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc, cât și parte practică, susținută în diverse locații din județ, la societăți comerciale din domeniu.

„Luni s-au derulat primele ore, la Târgu Secuiesc,  și se vor ține până în luna martie sau aprilie, anul viitor. Este vorba despre două cursuri de calificare, unul în meseria de bucătar și unul în cea de ospătar. Prima parte a practicii se va face la Liceul <<Gabor Aron>> din localitate, unde este organizat, de fapt, cursul,  dar noi credem că lecția cea mai bună este când cei școliți pot face practica, pot lucra chiar la operatorii economici din domeniu. De aceea, am discutat cu firme mari din județ- din zona Târgu Secuiesc, din zona Sfântu Gheorghe, ca partea a doua a practicii să se desfășoare la aceștia, cu supervizarea  bucătarului șef sau a șefului de sală și a formatorului, trainerului care își asumă cursul.”- ne-a declarat, ieri, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, Gáj Nándor.

Potrivit acestuia, programa cuprinde, pe lângă partea teoretică și cea practică, ce ține de profesia de ospătar sau bucătar, cursuri de limba română, engleză sau germană.

„Noi credem că turismul din județul Covasna poate fi bun în cazul în care  și ospătarul și bucătarul vorbesc limba română, care este de bază, precum și o limbă de circulație internațională – engleză sau germană. De aceea, vom ține și ore de limba română și engleză sau germană pentru participanții la acest cursuri de bucătari și ospătari.” – a declarat  Gáj Nándor.

Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe a organizat, de-a lungul timpului,  și alte programe dedicate formării adulților, cursuri de somelier, de barista sau de mixologie se numără printre acestea

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail