La această întrebare au căutat să dea răspunsuri cât mai concrete și mai originale elevii Liceului Economic ,,Berde Áron”, în perioada 16-20 noiembrie 2020, în cadrul proiectului organizat cu ocazia Săptămânii Educației Globale, având tema ,,Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”.

 

Desfășurate strict în mediul online, activitățile au urmărit, pe de o parte, implicarea elevilor în acțiuni care să ducă la creșterea coeziunii claselor de elevi, aspect deosebit de important mai ales în contextul actual când interacțiunea dintre ei este foarte redusă. În acest sens, sub motto-ul ,,Împreună – pentru o clasă mai unită”, au fost realizate dezbateri și prezentări despre tematica vizată în cadrul acestui proiect, urmărindu-se aspecte precum: cetățenia globală, comunicarea și nevoia de apartenență, prevenirea și combaterea conflictelor și a discriminării, respectul pentru diversitate și comunicarea interculturală. De asemenea, a fost organizat un Club cinema în cadrul căruia au fost vizionate filme educative despre bullying și combaterea violenței, despre șansa la o viață normală.

 

Pe de altă parte, acțiunile au urmărit și promovarea unui stil de viață sănătos, protejarea mediului înconjurător și promovarea unor surse alternative de energie. Urmărindu-se aceste obiective, elevii au realizat prezentări PowerPoint și postere care au conținut informații/mesaje importante și relevante din perspectiva acestui proiect. În aceeași direcție, a fost organizat și un Video Call, un scurt videoclip la care au participat 100 de elevi din clasele IX-XII și cadre didactice din cadrul școlii noastre. Participanții la această activitate și-au expus opiniile despre modul în care cu toții trebuie să ne îndeplinim rolul de cetățeni globali pentru a face lumea mai bună și durabilă în viitor prin intermediul unor mottouri, slogane rostite în limbile română, maghiară, engleză și germană.

 

Prin activitățile desfășurate am încercat să demonstrăm că suntem conștienți de problemele actuale existente la nivel global și că încercăm ca toate acestea să nu rămână doar la nivel de constatare, pentru că depinde de fiecare dintre noi să facem ca lumea în care trăim să fie mai bună nu doar pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare.

 

Coordonator,

prof. Voicu Cătălina

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail