În cadrul campaniei de colectare de ajutoare pentru sinistraţii care au de suferit, de pe urma căderilor imense de zăpadă, care a durat o săptămână, aproximativ 8.000 de kg de alimente s-au strâns la centrul de colectare organizat la sediul Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe.

Punctul de colectare de la sediul Unităţii Militare de pe strada Armata Română s-a închis vineri, iar cele aproximativ 8.000 de kg de alimente au fost transportate la Miercurea Ciuc, la sediul Brigăzii, de unde au fost duse mai departe în zonele calamitate.

Ajutoare din Întorsura Buzăului

Covăsnenii din zona Buzaielor au răspuns şi apelului lansat săptămâna trecută de către primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă. Potrivit acestuia, aproximativ 4-5 tone de alimente donate de întorsureni au fost transportate ieri,  în judeţul Buzău.

…şi de la Prefectură

La rândul ei, potrivit declaraţiei prefectului Gyorgy Ervin, Instituţia Prefectului Judeţul Covasna a strâns de la oameni, societăţi comerciale şi de la Romsilva, cantitatea de 40  mc de lemne, care astăzi sau mâine vor fi trimise, de asemenea, în judeţul Vrancea, unde vor fi distribuite direct populaţiei sinistrate.

Se mai pot face donaţii!

Liga Cultural Creştină Andrei Şaguna, în colaborare cu bisericile ortodoxe din Sfântu Gheorghe, Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul, a demarat, săptămâna trecută, acţiunea de strângere de ajutoare alimentare neperisabile (zahăr, ulei făină, orez, conserve) pentru Fundaţia Sf. Sava din Buzău, condusă de pr. Prof. Mihail Milea.

Cei care doresc să sprijine această acţiune mai pot face donaţii astăzi, la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, la Biserica Ortodoxă din Deal „Sfântu Gheorghe”, la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” şi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. Donaţii s-au făcut şi la Biserica ortodoxă „Buna vestire”, de lângă Jandarmerie, miercuri şi vineri, între orele 17.00 –19.00. Alimentele vor fi expediate la Buzău, miercuri, 22.02.2012.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail