Stresul combinat cu lipsa de odihnă şi mâncarea nesănătoasă ne fac tot mai vulnerabili în faţa bolii. Mare parte dintre persoane neglijează «să-şi caute de sănătate», nefăcându-şi analize şi in­vestigaţii medicale care să le ateste starea în care se află. Iar când ajung să fie „răpuşi” de boală, şi-abia atunci aleg să se adreseze medicului, din păcate, poate fi prea târziu.

Venind în întâmpinarea covăsnenilor,  Asociaţia „Klinika-Împreună pentru sănătate” din Sfântu Gheorghe, în cadrul programelor de “Screening” a efectuat peste 3.000 de consultaţii gratuite, în decursul celor  trei ani de la înfiinţare. Ca urmare,  peste 30% dinte pacienţii  depistaţi cu boli, în anumite stadii, au fost vindecaţi,  în totalitate.

„În fiecare an, de când ne-am înfinţat,  în  2008, am organizat campanii de consultaţii şi screening-uri  gratuite, în toate cabinetele medicale  pe care le avem. Facem consultaţii gratuite pentru că dorim să contribuim şi noi,  atât cât putem, la menţinerea sănătăţii de sănătate a omului, în special a comunităţii covăsnene. Dorim să îi determinăm pe oameni să vină să se consulte, să îşi facă  toate screeneg-urile şi analizele, mai ales că sunt gratuite. Noi nu câştigăm nimic din aceste consultaţii gratuite, dar câştigăm mulţumire sufletească (….) E lucru mare să contribui la menţinerea sănătăţii omului. Oamenii  trebuie să tină cont de faptul că este mai uşor să previi şi să depistezi din timp o boală, să ştii care sunt lipsurile oragnismuli tău, decât să te confrunţi  cu ea, când poate fi prea târziu”, a declarat Aurelia Mereuţă Ştefan, preşedinta şi managerul Asociaţiei „Klinika-Împreună pentru sănătate”.

Aurelia Mereuţă Ştefan

Asociaţia are nouă cabinete medicale de specialitate, dotate cu echipamente noi, moderne, de ultimă generaţie, în care medicii oferă consultaţii, tratamente şi operaţii speciale. Aurelia Mereuţă Ştefan ne-a spus că medicii specialişti, care lucrează la această asociaţie, o fac cu devotament  şi cu multă dăruinţă. „Sunt doctori recunoscuţi pe plan naţional, dar şi pe plan universitar, ca profesori, care pe lângă munca pe care o fac în cadrul altor clinici din afara judeţului, au ales să vină să îşi desfăşoare activitatea şi în cadrul asociaţiei noastre. Este devotament  faţă de profesia pe care o au, pentru că aici, la noi, nu lucrează pe bani”, a precizat preşedinta Asociaţiei „Klinika-Împreună pentru sănătate” din Sfântu Gheorghe.

În spaţiul amenajat de asociaţie funcţionează  cabinete de  dermatologie, cardiologie, ginecologie, psihologie, neuro­logie-pediatrică,  evaluare a stării de sănătate cu aparatul Wellness.  În scurt timp, aici va funcţiona şi un cabinet de acupunctură în tratamentul afecţiunilor reumatologice.

Recent, Asociaţia a achiziţionat un aparat IPL cu lumină intens pulsată, mai exact un aparat de  dermatologie cosmetică  de ultimă generaţie. Adresabilitatea la această spe­cialitate este mai mare în rândul femeilor, care, din dorinţa de a arăta mai bine, mai tinere şi mai îngrijite, recurg la o serie de proceduri dermato-cosmetice. Astfel, aparatul promite să îndepărteze părul nedorit, definitiv şi fără durere, să trateze eficient orice fel de  leziune vasculară, dar tototdată să şi întinerească pielea.

De asemenea, laserul tratează cu succes orice fel de leziune pigmentară, aparută fie în urma expunerii la soare, fie în urma înaintării în vârstă, şi poate îndepărta cu succes tatuajele negre, albăstrui sau roşii.

Preşedinta clinicii a precizat că în perioa­da care a mai rămas până la sfârşitul acestui an, se vor oraganiza, gratuit, tratamente dermato-cosmetice. Totodată, în această perioadă Asociaţia „Împreună pentru să­nătate“ va derula campania de servicii medicale gratuite. Astfel, începând cu săptămâna viitoare, timp de două zile, Asociaţia va oferi consultaţii şi tratament gratuit,  la cabinetul de reumatologie, doctor specialist Claudia Suciu. Acesta s-a specializita  în China, timp de 7 ani de zile, în care a studiat  acopunctura, ce reprezintă  una dintre cele mai vechi tehnici de tratament  cunoscute în lume.

Oportunităţi există, rămâne doar ca noi să găsim atâta timp pentru a apela la serviciile medicale gratuite, de specialitate, pentru a ne îngriji de sănătate, «care-i mai bună decât toate»!

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail