Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna au efectuat, în perioada 16-18 august a.c.,   o serie de controale în domeniul siguranței alimentelor, identificarea și bunăstarea animalelor, biosecuritatea în exploatațiile comerciale de animale, etc.

Potrivit directorului executiv al instituției, Siko Barabasi Sandor, au fost controlate în total peste 50 de unități precum:  unități de procesare a cărnii,  restaurante,  pensiuni turistice, locații de organizare a taberelor de vară și ocazionale, exploatații comerciale de creștere a animalelor, piețe și locurile de comercializare a ouălor, produselor lactate și legume-fructe, pizzerii, magazine alimentare, supermarketuri etc.

Siko Barabasi Sandor a declarat că au fost constatate o serie de deficiențe ca: nerespectarea igienei generale în unități (deficiențe de curățenie, păstrarea alimentelor direct pe pavement fără nici o protecție etc.), lipsa documentelor care să ateste calitatea produselor, spații frigorifice întreținute necorespunzător, lipsa trasabilității materiilor prime și a produselor alimentare (lipsa etichetării), nerespectarea condițiilor de depozitare și comercializare ouă, nerespectarea prevederilor legale privind identificarea și înregistrarea animalelor.

În urma controalelor, inspectorii DSVSA au aplicat  5 amenzi contravenționale în valoare totală de 10.200 lei și au confiscat  122 kg carne și produse din carne, precum și 30 kg brânzeturi. Acțiunile de control  vor  continua.

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail