Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, i-a asigurat joi pe braşoveni că proiectul privind construcţia aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav este un obiectiv prioritar şi în continuare administraţia judeţeană derulează mai multe proiecte şi proceduri pentru realizarea investiţiei.

„Îi asigur pe braşoveni că proiectul aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav este un obiectiv prioritar pentru administraţia judeţeană şi de aceea vă pot spune că am avut mai multe proiecte şi proceduri pe care le-am derulat în paralel. Consiliul Judeţean (CJ) a definitivat procedura de achiziţie publică în vederea desemnării firmei care va proceda la revizuirea Planului Urbanistic Zonal aferent Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, contractul fiind semnat în această lună cu termen de execuţie de patru luni calendaristice. Săptămâna viitoare vom primi proiectul pentru căile de rulare şi vom avea studiul de fundamentare semnat. Experţii SC Search Corporation SRL au definitivat măsurătorile topografice şi pentru soluţia de preluare a apelor pluviale colectate de pe suprafeţele de mişcare, vor preda Proiectul Tehnic pentru Calea de Rulare Alfa, apron şi canalizările aferente, în data de 27 septembrie a.c.După avizarea proiectului în Comisia Tehnico-Economică a Consiliului Judeţean, acesta va fi supus avizării Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR)”, a explicat Adrian Veştea.

Acesta a adăugat că pentru a urgenta demararea lucrărilor de amenajare a pârâului Bârsa de către Administraţia Bazinală Apa Olt, conducerea executivă a Consiliului Judeţean a avut o întâlnire cu ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, precum şi două întâlniri cu conducerea executivă a Administraţiei Naţionale Apele Române.

Referitor la potenţiali investitori, sursa citată a precizat că la începutul lunii septembrie oficiali ai provinciei Hunan din China au solicitat vizitarea amplasamentului viitorului aeroport şi în urma vizitei pe teren şi-au manifestat intenţia de a participa la o viitoare licitaţie ce vizează concesionarea investiţiei.

Deocamdată, pentru construcţia aeroportului a fost alocată în bugetul Consiliului Judeţean pe anul 2017 suma de 10 milioane de euro, costurile totale ale investiţiei fiind evaluate la peste 50 de milioane de euro.

„Din păcate, bani guvernamentali după rectificarea bugetară sau din alte surse nu au venit şi nici în timpul implementării proiectului, atât de important pentru dezvoltarea zonei noastre”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Singura lucrare finalizată la viitorul aeroport este pista, inaugurată în toamna anului 2014, în lungime de 2.850 de metri şi lată de 45 de metri. Referitor la starea acesteia, preşedintele Consiliului Judeţean a spus că în prezent pista se află în garanţie şi orice problemă care ar putea să apară va fi remediată de firma constructoare.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail