După ce, urmare a demersurilor lui Dan Tănasă, panoul “Ţinutul Secuiesc” de la Aita Mare a fost demontat, se pare că în anul care vine, conform Programului de control/audit aprobat, Curtea de Conturi Covasna va verifica modul în care Consiliul Judeţean Covasna a alocat banii pentru confec­ţionarea şi amplasarea acestuia.

În luna august a.c., la mai bine de trei ani de la amplasare, panoul inscripţionat „Ţinutul Secuiesc” de la Aita Mare a fost dat jos, după ce Curtea de Apel Braşov a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care a cerut înlăturarea acestuia. Însă, Dan Tănasă nu s-a „ mulţumit” doar cu atât ci, printr-o adresă înaintată Curţii de Conturi a României, a semnalat „neregulile” din activitatea CJ Covasna.

Dan Tănasă

Ca urmare a sesizării sale, Curtea de Conturi a judeţului Covasna va verifica, în anul 2012, „posibilele nereguli” în legătură cu banii cheltuiţi pentru confecţionarea şi amplasarea panoului publicitar.

Dan Tănasă este preşedintele organizaţiei Partidului Conservator din Spania şi s-a făcut cunoscut prin activismul său civic şi politic, denunţând politica UDMR faţă de comunitatea românească din zonă.

„Panoul, inscripţionat ‘Ţinutul Secuiesc’ în limbile maghiară, română şi engleză, a fost amplasat în mai 2008, în preajma alegerilor locale cu scop publicitar de promovare turistică a zonei, dar şi pentru a mai aduce câteva voturi UDMR-ului. Instalarea şi montarea panoului ‘publicitar’ a costat bugetul public al CJ Covasna nu mai puţin de 19.825 lei, bani publici”, susţine acesta pe blogul personal.

Ana-Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail