. . Conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe speră ca anul viitor să aducă în vistieria  sa  mai mulți bani,  pentru a putea ridica o sală de lupte şi de judo. În momentul de faţă sportivii se antrenează într-o sală aflată la subsolul clubului, având dimensiuni foarte reduse, aceştia fiind în pericol de accidentare, în orice clipă.

În contextul acestei afirmaţii, George Cracadia a declarat că arena sportivă  de 3000 de locuri pe care Primăria municipiului Sfântu Gheorghe doreşte să o ridice la ieşirea  din oraş,  spre Miercurea Ciuc, nu este un plan realizabil. Acesta a spus că amplasarea viitoarei arene sportive care va fi omologată de patru federaţii (handbal, baschet, futsal şi hochei) nu este cea mai fericită alegere, fiind de părere că noua construcţie ar fi putut să fie ridicată pe terenul din spatele CSM.

„CSM Sfântu Gheorghe nu are nicio legătură cu Primăria Sfântu Gheorghe. Avem doar o relaţie foarte bună de colaborare (…)  Părerea mea este că sala de sport nu ar trebui să se facă acolo, (…) aici ar trebui făcută sala (n.red.- pe terenul CSM Sfântu Gheorghe), unde sunt  toate utilităţile. Ei îmi reproşează că nu este terenul primăriei, dar există soluţii. Împreună cu mine mergem la Minister, poate găsim soluţie de concesionare,  că nu mai trăim noi 100 de ani. De ce să se facă acolo sală, pentru că nu se va duce nimeni în capătul oraşului, părerea mea, când poate să facă aici, în spate?”, a spus George Carcadia.

În cursul lunii octombrie a.c., vorbind  despre construcția  arenei  sportive  de 3000 de locuri în municipiul Sfântu Gheorghe,  primarul Antal Arpad  declara că îşi doreşte  o sală de sport la nivelul secolului XXI, administrată de către municipalitate, dorind totodată să elaboreze o strategie de sprijinire a unor clubul sportive pentru a avea patru echipe de elită  ale oraşului. Până în momentul de faţă lucrările nu au început. Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, 80% din fondurile necesare construirii  arenei sportive sunt de la  bugetul statului, prin Compania Naţională de Investiţii, restul de 20% fiind alocaţi de  la bugetul local.

Chiar dacă cei din conducerea CSM  le-au oferit sprijin  ori de câte ori au avut nevoie şi  au făcut sacrificii pentru a asigura tot confortul sportivilor  secției de lupte, la capitolul  asigurării unei locații adecvate pentru antrenamente  nu au reuşit să facă mare lucru, banii fiind mereu număraţi până la ultimul leu. Totuşi, chiar şi aşa, secţia de lupte a CSM Sfântu Gheorghe a adus cele mai multe şi valoroase premii,  în ultimul timp, iar antrenorul emerit Matefi Arpad a fost ales antrenor principal al Lotului Naţional de Lupte.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail