Cu ocazia Zilei Universale a Iei, ce se sărbătoreşte începând de anul trecut, pe data de 24 iunie,  Prefectura Judeţului Covasna a demarat un concurs de fotografii pe pagina de Facebook a insituţiei.

Concursul, ce constă în fotografierea cu o ie şi strângerea a cât mai multe aprecieri, are ca scop promovarea iei şi omagierea portului popular românesc.

Cum orice concurs se finalizează cu un premiu, prefectul judeţului Covasna, domnul Marius Popica a amintit că persoana care va strânge cele mai multe voturi cu fotografia în care poartă o ie, postată pe pagina de Facebook, va petrece un sejur la Hotelul Clermont din staţiunea Covasna. „Am promovat pe pagina de Facebook a prefecturii cât mai multe persoane să se pozeze în cămaşa naţională şi să posteze pe site. Câştigătorul pozei care va avea cele mai multe like-uri, pe baza unui regulament, va avea un sejur la Hotelul Clermont de la Covasna, gratuit”, a spus Marius Popica.

În acelaşi context, prefectul a menţionat că pe data de 24 iunie, toţi funcţionarii din Instituţia Prefectului  judeţul  Covasna vor purta acest însemn popular naţional. “Ne-am mobilizat ca la Prefectură, toată lumea să vină îmbrăcată în ie”.

Fotografiile pot fi încărcate pe pagina oficială de Facebook a Instituţiei Prefectului Covasna: https://www.facebook.com/prefecturacovasna

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail